slakken

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/06/2005 - 21:59
magriet

slakken

weet niet of ik op de goede zit,maar tegen deze tijd kom ik om in de slakken,ze komen overal doorheen,je kan niet op de blote voeten meer lopen,is hier iets tegen te doen ,wat echt helpt,ze vreten de hostainfo-icon's op
bedankt

ma, 06/06/2005 - 19:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb hetzelfde probleem! Nu haal ik ze nog gewoon met de hand weg (zeker na vochtig weer komen ze tevoorschijn), maar er wordt gezegd dat ze dol zijn op bier: een paar kommetjes met bier neerzetten tussen de struiken, en ze drinken zichzelf dood als het ware! Misschien het proberen waard! Verder schijnt "escar go"een goed middel te zijn tegen slakken. Succes!

Masha

ma, 06/06/2005 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

bier kan ik proberen,maar k heb nogal een grote tuin ,dan kan ik wel met kratjes bier gaan werken,maar het is het proberen waard,en ze kruipen ook overal doorheen.

di, 07/06/2005 - 13:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Door de weersomstandigheden (vrij veel regen) zijn ze dit jaar wel lastig. Ik raap ze ook met de hand weg. Tegen de schemering, vooral bij vochtig weer komen ze te voorschijn. Overdag hebben ze zo hun schuilplaatsen: tussen blad, onder potten, enz. Het bier helpt wel, maar of het voor een grote tuin afdoende is ...?

di, 07/06/2005 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je soms ook huisdieren, een hond of poes?
Dan zeker geen slakkengif gebruiken. Dit is n.m. dodelijk voor
huisdieren.

di, 07/06/2005 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Escar go slakkenkorrels is dier en mensvriendelijk. Kijk eens voor nog meer tips op onderstaande link.
https://tinyurl.com/y2xjbtd7
Succes.

di, 14/06/2005 - 00:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag margriet,
probeer het eensmet pyretrex bio. Het is een duur produkt, maar op plantaardige basis. Regelmatig een grondige sproeibeurt geven en al de weke insekten worden door deze plantaardige schimmel opgelost.
Wanneer je de samenstelling water/produkt aanpast, kun je er zelfs kevers mee laten verdwijnen. Het nadeel is wel dat het een contactverdelger is, dus moet je dit zeker regelmatig herhalen. En zeker onder alle prullaria wat het ongedierte zich schuil houd.

veel succes.

Onderwerp gesloten