spint ????

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/09/2003 - 14:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

spint ????

Ik heb een plant waar spint in zit? Het ziet eruit als een hele fijne spinnenweb die de bodem begint te bedekken.
Weet iemand hoe ik hier vanaf kan komen?

groetjes en alvast bedankt
Bianca

vr, 19/09/2003 - 20:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor spint kunt u roofmijten gebruiken. Ik weet dat de fa. Brimex in Breda de roofmijten verkoopt, maar niet aan particulieren.
U kunt wel een telefoontje wagen wellicht weten zij een adres voor u waar u de roofmijten kunt kopen. Tel. 076-5656759. Ik weet dat zij in ieder geval de roofmijten voor glasteelt in groot aantallen importeren.

za, 20/09/2003 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spint zit op de onderkant van het blad. Het lijkt me niet, dat het de bodem bedekt.

ma, 22/09/2003 - 11:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leuke reactie, maar lees meer over de spintmijt. Een leringsmoment voor onze gewaardeerde forumlezer die waarschijnlijk de leefwijze van de spint niet kent. Spint kan zich via de bodem verplaatsen.
Spinmijten
De spinmijten behoren tot de klasse der spinachtigen(Arachnida) en hebben 4 paar poten. Dit in tegenstelling tot de insecten die 3 paar poten hebben. De spintmijt voedt zich in alle stadia met plantensappen. Om deze stappen te bereiken prikken ze aan de onderzijde van de bladeren de planten cellen aan en zuigen deze leeg. Deze lege cellen worden daarop geel. Bij de meeste planten is spintschade aan de bovenzijde van het blad te zien als kleine gele stipjes. Daarnaast produceren de mijten een spinsel. De spinmijten verplaatsen zich over de bodem, via gewasdraden, maar ook door zich op een door hen geproduceerde spinseldraad opluchtstroom te laten meevoeren. Een andere belangrijke bron van infectie is doordat ze kleding of gereedschap blijven zitten.

Beste Bianca, kijk ook of jij iets onder de bladeren van de plant vindt. Succes

ma, 22/09/2003 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Plantschoon...een biologisch bestrijdingsmiddel van ik geloof pokon o.i.d. verkrijgbaar bij tuincentra werkt heel goed.Spuiten en regelmatig herhalen...maar vaak ...als een plant al zover is aangetast, dat je veel spinnewebjes ziet is hij al zo lelijk geworden dat ik me afvraag of het nog de moeite is om te gaan behandelen

do, 25/09/2003 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zou het niet kunnen dat er een bodemschimmel op je potgrond zit? Soms ziet dat er ook uit als fijne spinnewebben. Ik denk niet dat spintmijten webben maakt op de grond. Ze kunnen zich wel via de grond verplaatsen, maar voor zover ik weet maken ze die webben enkel als ze in grote hoeveelheden zijn op een waardplant.
Probeer een deel van de grond 'spinnenwebvrij' te maken en dan je grond even droog te houden. Als die webbetjes dan niet terugkomen zal het een schimmel zijn. Die bodemschimmels houden van vochtige condities. In tegenstelling tot de meeste spintmijten die van droge omstandigheden houden.
Pieter

Onderwerp gesloten