schoeiing

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/09/2003 - 15:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

schoeiing

hallo
wij willen een schoeiing plaatsen langs de vijverrand.De vijver heeft een natuurlijke bodem,en veel rondingen.De diepte dat de schoeiing in de grond zou moeten is ongeveer 1.20m en steekt ongeveer 5 cm boven water uit. De schoeiing is alleen bedoeld om wegspoelen van de grond te voorkomen.
Wat voor een materiaal kun je nu het beste gebruiken om deze rondingen te maken. Het gaat totaal om ongeveer 70 meter lengte.vr. gr lia

ma, 22/09/2003 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

u kunt hiervoor heel goed houten paaltjes gebruiken die u naast elkaar met de rondingen mee in de grond slaat en hierachter landbouwfolie plaatsen. voor meer info rjbraamatplanet [dot] nl

ma, 22/09/2003 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste lia

Er zijn meerdere mogelijkheden mogelijk, zie hierboven is er een, echter vervang landbouwplastiek voor goed gronddoek, deze blijft ook op termijn goed terwijl landbouwplastiek zal verweren en vergaan.

Voor welke oplossing ook gekozen wordt, al dan niet hardhout, kunststof of ander materiaal, ga eerst na: de functie (hier grondkering), maak dan een keus qua duurzaamheid, als het inderdaad stabiel! 5 cm boven het water uitkomt, zal ook gebruik kunnen gemaakt worden van vuren of kanstanje hout (liefst niet gewolmaniseerd) inrotting kan dan hooguit iets van bovenaf plaats vinden, maar dat heeft verder weinig of geen gevolgen voor de grondkering. Voor de rest is het van belang welke waterdiepte er terplekke is en de grond hoeveelheid welke gekeerd moet worden (druk) welke bepalend is voor de lengte van de paal,
(voorbeeld bij een kering van 50 cm ook water diepte! heeft u een paallengte nodig van minimaal 1,50m) en het budget uiteraard.

Kortom er zijn gewoon losse perkoenpalen, damwand, een standaard beschoeiing dmv schotten. met alle materialen zijn ook rondingen te maken, het gemak ligt een beetje aan de ervaring.
Daarnaast is het aanbrengen van de beschoeiing al een hele klus maar ook dat is met een beetje handigheid nog redelijk eenvoudig.
Dit is een erg algemeen verhaal maar hoop toch u zo een beetje inzicht te hebben gegeven, om mijn site staan wat voorbeelden ook van damwand. voor meer info, mail gerust.
Met vriendelijke groet,
Johan (http://tinyurl.com/y2tmxma4)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag