stervende Spathiphyllum / Vaantjesplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/09/2003 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

stervende Spathiphyllum / Vaantjesplant

Hi,

Ik heb een vaantjesplant gekocht maanden geleden maar sinds het in mijn huis staat sterft het tak voor tak af. Het begon heel erg te worden van de zomer met de hitte. Toen heb ik het extra water gegeven omdat ik in die tijd ook nog eens op vakantie ging 2 weken.

Nu lijkt het erop alsof zure grond de ondergang had getekend voor de plant. Ik heb de grond vervangen maar dat hielp niet waarschijnlijk omdat er bijna geen wortels meer over zijn.

Ik zou graag deze 2 vaantjesplanten redden. De ene is nu echt bijna dood. Daarvan heb ik de dode stukken afgesneden waardoor ik slechts 2 takken overhield met een beetje wortels en dat afgespoeld en in water gezet om de wortels te proberen te stimuleren. Het lijkt erop dat het helpt maar ik zou graag advies hebben over hoe ik dat het beste kan doen.

Is het anders mogelijk om van de nog half levende plant stukken te stekken? Zo jah welke stek methode moet ik daarvoor gebruiken.

Alvast bedankt voor de reacties.

Vincent

wo, 24/09/2003 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vaantjesplanten houden van vochtig, humusrijke grond en verdragen geen zon. Bijvoorkeur ze in licht schaduw zetten.
Ik zou de planten die nu nog over zijn op een lichte plaats, maar geen zon, in water doorlaten potten en de grond goed vochtig houden. De nog half levend plant kunt u stekken door middel van scheuren en ze over 2 potten verdelen.
Succes, Silvia

wo, 24/09/2003 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ok. Mijn huiskamer heeft geen gordijnen en er is bijna meer raam dan grond maar das goed te weten dat ze daar niet van houden. Ze stonden dus de hele zomer in de zon.

De plant die nu 1 dag in het water staat daarvan zijn de wortels ook 3x zo lang ondertussen. Ik heb de water ook behoorlijk verrijkt met van een soort planten voeding. Ik zal het stekken proberen.

Hartstikke dank.

Vincent

do, 25/09/2003 - 00:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
best niet teveel bemesten als de wortels zich nog maar aan het vormen zijn. Wacht hier beter mee tot de plant terug in de grond staat en goed begint te wortelen.
Pieter

Onderwerp gesloten