stokroos met aangetast blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/06/2004 - 12:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

stokroos met aangetast blad

Mijn zelf opgekweekte stokrozen groeien en bloeien prima, maar het blad is sinds dit jaar aangetast. Aan de onderkant zitten allemaal gelige plekjes/bobbeltjes. Het blad verdroogt ook helemaal en ziet er niet uit. Wat is dit en is er wat aan te doen? Hoe kan je het voorkomen?

ma, 21/06/2004 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet wanneer je ze hebt gekweekt, maar in mijn boek staat Oudere planten gaan steeds minder bloeien Liefst laat men stokrozen niet meer dan twee seizoenen meegaan, waarna ze worden vervangen Roest kan blad bedekken met oranje poeder en verdorren; planten verwijderen.

Je zou mischien eerst de lelijke bladeren eraf kunnen halen om nog van je bloei te genieten, dit doe ik ook wel eens met andere planten als de bladeren er niet uitzien.

wo, 23/06/2004 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is inderdaad roest en de stokroos staat erom bekend last te hebben van dit probleem. Alleen aangetaste bladeren verwijderen helpt niet. Spuiten met een roestbestrijdingsmiddel of rooien zijn de enige mogelijkheden. Wil je spuiten dan heeft dat dit jaar geen zin meer, maar volgend voorjaar bij het uitkomen van de eerste nieuwe bladeren spuiten en minstens elke 2 weken herhalen. Succes

ma, 30/05/2005 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de tip. heb precies hetzelfde probleem. dacht al dat het roest heette!

vr, 21/07/2006 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb blijkbaar ook last van roest op m'n stokrozen, maar wat er ook aan 't gebeuren is, is dat de stokken één voor één aan 't kraken zijn. De langste van allemaal lag op een morgen met z'n bloempjes op de grond... en de anderen zijn aan 't volgen. Hoe kan ik voorkomen dat de rest van mijn stokrozen hetzelfde lot ondergaan?

Onderwerp gesloten