reis organisatie naar Tenerife april of mei 2005

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/06/2004 - 02:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

reis organisatie naar Tenerife april of mei 2005

Een buitenkansje voor de planten liefhebbers.

Zoals U allen nu wel lang weet doe ik nu ongeveer 14 jaar planten onderzoek, insitus, op Tenerife en La Gomera. Reeds lang lag het in mijn bedoeling leden van verschillende clubs mede te laten genieten van mijn speciale toelatingen welke ik mag genieten van het locale gouvernement op Tenerife, maar de voorbereiding vraaagt natuurlijk een boel werk en dit hield me dan ook zowat tegen om een organisatie op punt te stellen.
Nu, tijdens mijn verblijf (april/mei ’05) nam ik dan uiteindelijk een beslissing en begon ik een kalender op te stellen. Ik had dan ook reeds een paar maal met Eduard Van Hoofstad gesproken over deze mogelijkheid, en prompt kwam dan ook de vraag van hem om dat in twee verschillende groepen te doen. De eerste groep zou in April komen en zou dan ook voornamelijk uit oudere en/of minder heldhaftige klimmers bestaan, de tweede groep zou dan begin Mei komen en deze zou ik dan op moeilijker te bereiken plaatsen kunnen leiden. Beide groepen zouden in appartementen in een hotelcomplex op Los Cristianos logeren, dit is goedkoper dan op hotelkamer. Het voordeligste is dan ook dat U met echtgenot(e) zou komen. De appartementen zijn namelijk berekend op twee personen en dus kan de wederhelft mede genieten van de reis. In het complex is een zwembad voorzien en kan de wederhelft rustig zonnebaden en de wandelaar kan dus s’avonds nog een kopje duiken. Alle linnen is terplaatse voorzien dus enkel privaat linnen moet medegenomen worden (plus een washandje), een kitchenet is voorzien en dus potten en pannen om te koken zijn ter plaatse. Om alles zo goedkoop mogelijk te houden koos ik voor deze oplossing, maar zij die er tegen opzien om zelf te koken kunnen goedkoop uit eten gaan in de vele kleine lokale restaurantjes in de onmiddelijke omgeving. Om U een idee te geven wat een resto kost : Entrecoot met friet en aardappel in de pel salade en tomaat € 4.40 ; Filet steak met gemengde groentjes, friet en patat in de pel en tomaat € 5.50 ; een schotel gemengd gegrild vlees (steak, kotelet, stuk kip, worst en bacon) voor € 4.40.
Zoals U kunt zien moet men er niet van de honger sterven. Ontbijt en middag lunchpakket kunnen dan zelf worden klaar gemaakt, bakker en suppermarket zijn in de onmiddelijke omgeving.
Aan gezien de groep handelbaar moet blijven voor de uitstappen kan ik niet meer dan negen personen mede nemen op uitstap, de begeleidende personen natuurlijk niet mede gerekend.
De prijs welke U aan mij betaald omvat dus enkel vliegtuig, appartement en huurwagen. Het benziene verbruik zal op het einde van de reis in gelijke delen worden verdeeld daar ik dit niet vooruit kan inschatten wat we zullen verbruiken, dit jaar was de benziene 98 oct aan 66 cent, dus een gans stuk goedkoper dan bij ons. Ik zal dan ook, ongeveer halfweg Uw verblijf, U uitnodigen, bij vrienden van ons, op een gezellig maal in een typisch Canarisch restaurantje.
Voor de amateurs van foto apparaten, zowel normaal als digitaal, alsook reukwaren en juwelen voor mevrouw en tabak en alcohol voor mijnheer, zijn er zeer prijsgunstig .Daar Tenerife een tax vrije zone is zijn al deze producten hier goedkoper dan bij ons in Belgie, en de geinteresseerden zal ik dan ook graag bij de juiste adressen brengen voor hun aankopen.
Gezien ik bijzonder voordelige prijzen kan bekomen bij Iberia (luchtvaart) en in het hotel moeten alle reservaties gebeuren voor 1 october dus er zit spoed op.
Wie meer uitleg wil en een prijsophave wenst voor de voor hem dichtsbijgelegen luchthaven kan mij schriftelijk contacteren. Leroy Alb. M.M.C.
P/a 296 Chée de Louvain
B1300 WAVRE
Ook een bezoek bij mij wordt niet afgewezen en kunnen we mogelijk bij een potje koffie of een glaasje bier het programma bepraten.

Tot spoedig, Albert.

di, 22/06/2004 - 11:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit voorstel lijkt mij echt hoogst interessant.Wie de heer Leroy zijn lezingen al eens heeft mogen bijwonen, zijn artikels al eens gelezen heeft weet dat er heel wat te beleven en te bewonderen
zal zijn.Dingen die je anders nooit zult meemaken! Bovendien is de
locatie van waaruit alles zal vertrekken zeer geschikt voor bvb een
partner die niet aan de geplande tochten deelneemt.Los Cristianos
is een geanimeerd plaatsje waar je je niet zult vervelen(zelf was ik
ook)Albert, om diverse redenen kan ik zelf niet meegaan maar dat
Aeonium plantje dat ik van jou ooit eens kreeg dat doet het nog steeds.

di, 22/06/2004 - 12:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben ik volledig mee akkoord: Albert kan met zoveel passie vertellen over 'zijn' Tenerife en de planten aldaar dat ik direct zou willen meegaan. Momenteel heb ik echter totaal nog geen zicht hoe het komende jaar voor mij zal verlopen dus als ik meekan weet ik dus nog niet. Maar het is denk ik inderdaad een echte aanrader.
Albert, van die ene kleine Aeonium tabulaeforme die je me gaf twee jaar terug... daar heb ik al twee schijven van zo'n 30 cm van en nog twee kleine plantjes die ik intussen zelf uit bladstek opgekweekt heb. Iedereen die op bezoek komt staat zo te kijken naar die planten. En dan vooral naar de manier waarop ze geplant zijn (zoals jij me aangeraden hebt; verticaal).
Groetjes,
Pieter

Onderwerp gesloten