struiken voor natte grond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/10/2004 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

struiken voor natte grond

in de wal langs de sloot rondom de boerderij hebben we drie trapvormig borders (Met paaltjes )gemaakt. De laagste is 30 cm vanaf het water, dus zeer vochtige grond.
In de bovenste hebben we oranje struik rozen (gelijk met het pad) en en de middelste paarse rhododrendrons.
Welke struiken die bloeien en met groenblijvend blad(niet hoger 80 cm hoog te snoeien) kan ik het beste in deze natte grond planten. breedte van de border is 50 cm. en 75 meter lang.

di, 12/10/2004 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De mooiste plant voor zo een standplaats vind ik persoonijk de hortensia , bloeit mooi en lang, verlangt natte grond maar is niet groenblijvend, het is trouwens een plant die je massaal ziet aangeplant in nederland langs de waterkant vooral langs de yssel

struiken voor natte grond
za, 16/10/2004 - 08:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

gele lissen zijn er ook mooi bij deze kunnen zeer goed natte voeten verdragen. en inderdaad hortensia's zijn ook heel mooi vind ik. er staan nu tegen mijn hortensia's lage herfstasters te bloeien. het kleurt heel mooi vind ik ook krijg ik complimenten daarover. de hortensia's daarvan heb ik een aantal verschillende door elkaar gezet waarvan ook twee of drie geloof ik 3-kleuren hortensia's. deze veranderen van blauw naar roze naar dieppaars.

za, 16/10/2004 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de tips. Helaas hortentia's heb ik al geprobeerd, zijn me de afgelopen winter allemaal verrrot (drie zijn er overgebleven.)
Voor dat hierin weer investeer wil ik graag wat zekerheid. Gele en blauwe lissen lijkt me wel wat. Met wat voor struiken, planten kan ik dit combineren, zodat er vaker wat bloeit of groen blijft.

ma, 20/06/2005 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik jou was zou ik bij de vijferplanten gaan kijken.zo te horen is het heel nat.

Onderwerp gesloten