Welke kerstverlichting past het beste bij mij?

Ieder jaar als de feestdagen weer om de hoek staan wordt de wereld op veel plekken een klein beetje magischer. Winkelstraten worden weer verlicht met sfeervolle lampjes, kerstbomen pronken voor ramen en mensen versieren hun huis en tuin met prachtige kerstverlichting en decoraties. Dan begint het toch te kriebelen, dat kerstgevoel. Wil jij dit jaar ook buiten je huis de ultieme kerstsfeer creëren maar weet je niet zo goed wat je daarvoor nodig hebt? Lees dan snel verder.

Wat wil je gaan verlichten?
Voordat je weet welke kerstverlichting bij je past moet je weten wat je precies wilt gaan verlichten deze kerst. De mogelijkheden zijn namelijk enorm. Maar het hangt er natuurlijk ook vanaf wat jij in je tuin hebt staan. Wil jij een conifeer verlichten, of gaat het om een loofboom, heb je toevallig een spar of den in je voortuin staan of gaat het enkel om struiken? En wil je alleen het groen in je tuin verlichten of ook je woning? Of heb je helemaal geen groen om lampjes in te hangen maar wil je een vlaggenmastkerstboom?

Van subtiel en stijlvol tot kleurrijk en twinkelend
Hoe jij je tuin en huis wilt gaan decoreren met kerst is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Waar de een houdt van de stijlvolle ijspegelverlichting bij kerstverlichtingbuiten.com om van de woning een waar winters kerstpaleisje te maken, kiest de ander liever voor twinkel lichtjes die je met een slimme app van kleur kunt doen veranderen.  En waar iedereen natuurlijk vooral zijn eigen voorkeur moet volgen zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin en woning er zo mooi mogelijk bij liggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kerstverlichting mooi matcht. Wil je iets met kleur, trek dat dan door in al je kerstversiering. Maar combineer warm wit licht liever niet met een spetterende discoshow. Een rijkelijk verlichtte tuin en woning kunnen magisch zijn, maar je wilt het ook weer niet overdrijven. De hele buurt hoeft niet verblind te worden door jouw kerstverlichting. Kies er liever voor om je dankrand te verlichten met sfeervolle ijspegelverlichting, gecombineerd met guirlandes rond je kozijnen en een mooi verlichtte kerstkrans op je voordeur, dan een van dak tot drempel verlichte woning. Ook voor je tuin geldt dat je beter een paar eyecatchers kunt creëren door of een of twee grote bomen te verlichten of een aantal kleinere struiken. Wanneer je de hele tuin verlicht valt het magische effect juist een beetje weg.

Welke kleur kerstverlichting past het beste bij jouw tuin?
Als je dan besloten hebt wat je wilt gaan verlichten en welke kerstverlichting daar het beste bij past moet je nog besluiten welke kleur kerstverlichting je daarvoor wilt gebruiken. Ook hier geldt weer; smaken verschillen. Maar als je geen idee hebt kun je de kleur van je kerstverlichting afstemmen op de stijl van je woning en tuin. Heb jij een woning met een klassieke uitstraling dan past daar ook het beste een kerstverlichting bij met klassiek warm licht. Daarmee kom je het dichtst bij de sfeer van kerstverlichting van vroeger. Zit je huis en tuin tussen klassiek en modern in, of twijfel je dan past modern warm wit waarschijnlijk goed bij je woonstijl. En heb je juist een strakke moderne woning of tuininrichting dan zit je helemaal goed met ijswit of koud wit. Dit koele witte licht past goed bij een moderne uitstraling, en is ook geschikt als je een winterse look wilt creëren.

Hoeveel lampjes heb je nodig
Deze vraag kan best lastig zijn want het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je wilt verlichten en hoe je dat wilt doen. Om het simpel te houden kun je het beste bedenken of je voor magische en maximale verlichting wilt gaan of dat je het liever subtiel houdt. Wil jij echt de ultieme feeërieke kerstsfeer neerzetten met een riante hoeveelheid lichtjes, dan kun je het beste kiezen voor clusterverlichting je je boom of bomen. Hierbij zitten er veel kleine lichtjes dichtbij elkaar waardoor je een prachtige effect krijgt. Wil je het liever iets subtieler houden dan kies je voor LED lampjes waar iets meer ruimte tussen zit. Wil je meerdere dingen verlichten, zoals struiken én bomen dan is het slim om voor koppelbare kerstverlichting zodat je niet met allerlei verschillende verlengsnoeren hoeft te werken. Ga je voor een mooi verlichte boom buiten dan is het belangrijk dat je weet hoe hoog de boom is zodat je kunt uitzoeken hoeveel snoer je nodig hebt.

Waar moet je verder aan denken bij het kiezen van buitenkerstverlichting
Wat verder nog handig is om mee te nemen bij je beslissing is de kleur van het snoer van de kerstverlichting. Je wilt natuurlijk dat dit zo min mogelijk opvalt om het magische effect van de lampjes te maximaliseren. Hang jij je kerstverlichting aan de gevel van een wit of licht huis dan is het uiteraard het mooiste om te kiezen voor kerstverlichting met een wit snoer. Bij bomen die je wilt verlichten kies je juist liever voor een donker snoer zodat het wegvalt tussen de naalden, bladeren of stam. Tenzij je natuurlijk een witte kerstboom hebt staan of een besneeuwde kerstboom, of dit nou echte sneeuw is of nepsneeuw. Dan kies je voor kerstverlichting met een wit snoer. Je zal bovendien niet de eerste zijn die enthousiast aan de slag wil met het bevestigen van de kerstversiering om erachter te komen dat je daar helemaal niet de juiste spullen voor in huis hebt. Een boom laat zich makkelijk versieren met lichtjes, maar als je je gevel of dakrand wilt verlichten heb je daar wel handig bevestigingsmateriaal voor nodig zoals goothaken. Deze hang je eenvoudig aan je goot waardoor je niet in de weer hoeft met spijkers, touw, tape of tiewraps. Het maakt het ook makkelijk om je kerstverlichting weer te verwijderen. Daarnaast is het goed om je van tevoren even te verdiepen in de stroomtoevoer van je kerstverlichting. Heb je een of meerdere verlengsnoeren nodig? Kies je voor batterijen? Of wil je er een handige dimmer bij? Voor kerstverlichtingbuiten is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je waterdicht stopcontact hebt om kortsluiting te voorkomen. Ook geen overbodige luxe is een handige tijdschakelaar zodat je niet in je kerstpyjama en pantoffels naar buiten hoeft om de kerstverlichting uit te zetten.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.