vliegenplaag advies en waar lavendel in Purmerend?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/07/2011 - 04:16
MarkDrees

vliegenplaag advies en waar lavendel in Purmerend?

Hallo. Ik heb sinds een paar dagen plotseling te maken met een vliegenplaag in huis. Geen idee wat de oorzaak is. Zowat alle hoeken en gaten nagekeken en ga dat morgen weer doen. Wat raden jullie aan kwa insecten-spray. En weet iemand wlelicht waar ik wat Lavendel in Purmerend kan plukken. Ik lees dat vliegen daar niet van zouden houden.

ma, 18/07/2011 - 22:43
tuinwroeter

voor vliegen in huis, en daar heb ik heel veel last van hier, gebruik ik gewoon insectenspray van kruidvat. Ieder doet het op zijn manier natuurlijk.

Groeten,

Paul

ma, 18/07/2011 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beter zoek je de oorzaak op. Vliegen komen altijd op iets af en zullen blijven komen, ook al spuit je er een aantal dood.

wo, 20/07/2011 - 13:04
MarkDrees

Hallo,

De oorzaak was waarschijnlijk een open vuilnisbak (de klep sloot niet meer goed en er zit een veer aan). Nieuwe gekocht en vuilnis allang weggedaan. Maar nu ben ik best paranoide geworden. De volgende twee dagen had i namelijk erg veel last een aanhoduend vliegenprobleem.

In de woonkamer ruikt het de laatste tijd ook een beetje chemisch. Het ruikt naar nat hout. Weet niet hoe dode dieren in een kamer ruiken maar het ruikt in ieder geval niet naar verrotting. Zou dat er wta mee t emaken hebben?

In de woonkamer zitten houten delen op de vloer in de lengte met daaronder dwars gelegde balken met piepshuim ertussen. Vloer is dus ietsjes verhoogd. Aan de zijkanten zijn al enige jaren de plinten verwijderd waar dus een kier zit. Ik hoop niet daat daar de oorzaak onder de vloer zou zitten. Ik woonin een flat. Kan ik bij de vloer in de kieren Pyrethrumspray gebruiken?

Ps. de vliegen bleven gister en vandaag grotendeels weg. Op één of twee na.

Verdere advies gaarne welkom ;)

Onderwerp gesloten