Wat voor beestjes zijn dit? (foto)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/07/2020 - 12:10
Lush

Wat voor beestjes zijn dit? (foto)

Hoi allemaal,

Speciaal geregistreerd om een vraag te kunnen stellen over beestjes die ik op mijn planten heb (thuis, binnen). Ik heb het op al mijn kruidenplanten zowat. Alleen niet op de rozemarijn... Weet iemand welke beestjes dit zijn? Alvast bedankt!

beestjessss
ma, 06/07/2020 - 15:07
peterplant

De foto is niet helemaal scherp, maar ik vermoed dat het om een of andere cicade gaat. Het schadebeeld doet dat vermoeden. Deze insectjes zuigen plantencellen leeg die zich vervolgens vullen met lucht. Zo krijg je allemaal lichte vlekjes in het blad.

ma, 06/07/2020 - 19:40
Lush

Hi Peter, dank je wel voor je antwoord. Het is inderdaad cicade. Ik zie het duidelijk als ik scherpe foto's van het beestje bekijk. Dat is de schuldige... Ik zie geen huis tuin en keuken middeltjes genoemd worden via google. Er wordt voornamelijk verwezen naar merken... Weet iemand misschien een biologische huis tuin en keuken bestrijding van cicade? Mijn dank zou groot zijn :)

ma, 06/07/2020 - 19:54
peterplant

Het beste is het je planten zo veel als mogelijk naar de zin te maken. Dus geef de planten het licht , het water, de voeding en de grond die ze het liefst hebben. Planten die het goed naar hun zin hebben, hebben minder last van aantastingen. Het bestrijden van de aantasters ( of dat nu chemisch of biologisch gedaan wordt) verbeterd niets aan de omstandigheden van de plant en de kans is groot dat er nieuwe cicaden of andere beestjes terug komen.

ma, 06/07/2020 - 20:12
Lush

...misschien is het te warm hier. Ik ben net verhuisd naar een woning met veel ramen die zon vangen, op vier hoog. Dat genereert warmte. Ik ben bang dat daar niets aan te doen is. Misschien zijn planten dan niet haalbaar hier in de zomer.... Basilicum zou toch moeten kunnen... Maar de cicade heeft ze gevonden, lijkt het...

Onderwerp gesloten