Wat voor beestjes zijn dit? (foto)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/07/2020 - 12:10
Lush

Wat voor beestjes zijn dit? (foto)

Hoi allemaal,

Speciaal geregistreerd om een vraag te kunnen stellen over beestjes die ik op mijn planten heb (thuis, binnen). Ik heb het op al mijn kruidenplanten zowat. Alleen niet op de rozemarijn... Weet iemand welke beestjes dit zijn? Alvast bedankt!

beestjessss
ma, 06/07/2020 - 15:07
peterplant

De foto is niet helemaal scherp, maar ik vermoed dat het om een of andere cicade gaat. Het schadebeeld doet dat vermoeden. Deze insectjes zuigen plantencellen leeg die zich vervolgens vullen met lucht. Zo krijg je allemaal lichte vlekjes in het blad.

ma, 06/07/2020 - 19:40
Lush

Hi Peter, dank je wel voor je antwoord. Het is inderdaad cicade. Ik zie het duidelijk als ik scherpe foto's van het beestje bekijk. Dat is de schuldige... Ik zie geen huis tuin en keuken middeltjes genoemd worden via google. Er wordt voornamelijk verwezen naar merken... Weet iemand misschien een biologische huis tuin en keuken bestrijding van cicade? Mijn dank zou groot zijn :)

ma, 06/07/2020 - 19:54
peterplant

Het beste is het je planten zo veel als mogelijk naar de zin te maken. Dus geef de planten het licht , het water, de voeding en de grond die ze het liefst hebben. Planten die het goed naar hun zin hebben, hebben minder last van aantastingen. Het bestrijden van de aantasters ( of dat nu chemisch of biologisch gedaan wordt) verbeterd niets aan de omstandigheden van de plant en de kans is groot dat er nieuwe cicaden of andere beestjes terug komen.

ma, 06/07/2020 - 20:12
Lush

...misschien is het te warm hier. Ik ben net verhuisd naar een woning met veel ramen die zon vangen, op vier hoog. Dat genereert warmte. Ik ben bang dat daar niets aan te doen is. Misschien zijn planten dan niet haalbaar hier in de zomer.... Basilicum zou toch moeten kunnen... Maar de cicade heeft ze gevonden, lijkt het...

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag