winde

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/06/2004 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

winde

Klopt het dat een winde zich overal onder de grond verspreidt en binnen een week als een gek uit de grond schiet? Hij groeit langs een kant waar coniferen staan, waar hij volgens mij al een gedeelte door de plant eens is verwoest/ dood stuk in de heg, en langs de schutting. Is het slim om de schutting er wel mee te laten begroeien, staan 3 bomen tegen aan, en hem bij de coniferen zoveel mogelijk proberen te verwijderen of is er een mogelijkheid om hem gewoon weg te krijgen.

ma, 21/06/2004 - 15:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je een hagewinde of een akkerwinde (dus geen eenjarige) in je tuin hebt staan zou ik hem zeer zeker weghalen. dit wordt gewoon een plaag. Het is even een zeer goed bij te houden werkje, maar dan ben je er op den duur wel vanaf. Haal alles weg en als er weer een nieuw blaadje uit de grond komt moet je deze er direct afhalen, want dan krijgt de plant geen zuurstof en gaan de wortels op den duur wel dood. ik hoop voor je dat als je buren het dit ook doen, want anders komt het net zo hard weer terug. kijk het iedere dag even na dan ben je steeds in twee minuten klaar. Want hoe meer blaadjes er steeds aankomen hoe meer zuurstof het weer krijgt en hoe sneller de wortel zich onder de grond weer uitbreid.

ma, 21/06/2004 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt monique,

Ik ga dan maar weer verder plukken!

di, 22/06/2004 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

succes met plukken
monique

ma, 12/07/2004 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is dat eigenlijk één ondergrondse wortel, want onze tuin wordt er nu door overwoekerd.

zo, 13/03/2005 - 16:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Plukken is wel een enorme klus, tenzij het een klein stukje betreft. Worteldood (round up enz.) is m.i. het best werkend, wel verwerken bij droog en windstil weer met plantenspuit voorzichtig mikken op het blad.
Rein

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag