Witte poppen op hortensia

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/05/2007 - 21:21
Pascaldorine

Witte poppen op hortensia

Ik heb een hele zwerm witte poppen op de stam van mijn hortensia! Wie weet wat dit zijn en of het schade toebrengt aan mijn hortensia? Zo ja, wat te doen! (Zie foto)

Witte poppen op hortensia
vr, 01/06/2007 - 00:58
maanzaadje

witte poppen?
Verschrikkelijke Pulvinaria's zijn het. Google voor behandeling.

vr, 01/06/2007 - 02:52
leonardo48

Er is een kans (maar 100% zeker weet ik dat niet) dat deze ongewenste engerds een smakelijk maaltje vormen voor lieveheersbeestjes. Met een beetje mooi weer kun je proberen lieveheersbeestjes te vangen (die zul je waarschijnlijk in grote getale aantreffen in je tuin) en die massaal op de besmette plant te zetten, in de buurt van de Pulvinaria. Hoe meer hoe beter.
Veel luizen en gelijksoortige insecten worden n.l. door lieveheersbeestjes en o.a. sluipwespen gegeten. Misschien ook door mieren, maar die moeten zelf de weg erheen vinden.

Behandeling met een spiritus/zeepoplossing is denk ik minder effectief op een hortensia vanwege de omvang van de plant en de grote bladeren, waardoor je nooit overal met dat spul komt. Bovendien beschermen deze Pulvinaria zich met een kleverig wasachtig laagje. Maar als de Pulvinaria echter compact bijeen zitten op de stam zou je dat kunnen proberen. Maar ik zou het eerst met lieveheersbeestjes proberen, dat is ecologischer.

Succes!

vr, 01/06/2007 - 20:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leonardo: mieren eten absoluut geen luizen. Integendeel zelfs, ze vertroetelen ze graag, vanwege hun uitscheidend suiker.

zo, 10/06/2007 - 11:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schildluizen zijn het. Heel moeilijk te bestrijden aangezien ze in een schild zitten? Hortentia is er gevoelig voor. De beste remedie is een paar winterbespuitingen doen om de eitjes te doden. Ook moerbei is gevoelig.

ma, 11/06/2007 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik kreeg de schrik van mijn leven onze hortensia zit ook onder de Witte poppen althans ik denk dat dat het is. het lijkt wel op witte klodders piepschuim op de stam niet op het blad. (zijn dit de witte poppen waar jullie het over hebben) Lieverheersbeestjes zoeken lijkt mij wat on begonnen werk, hij is groot en zit stik vol er mee. Is er geen andere remedie? De hortensia van de buren is al helemaal dood en dat zou ik zonde vinden als dat ook bij ons zal gebeuren. Wie weet de remedie om onze hortensia te redden?
Al vast bedankt voor het antwoord. Edwin

ma, 11/06/2007 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

De beste manier om eraf te raken is de struiken helemaal terugsnoeien en het snoeisel te vernietigen. Dan lopen de struiken weer nieuw uit. Helaas ben je dan wel 2 jaar zonder bloemen.

wo, 13/06/2007 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik ben de klos ook mijn hortensia,s zijn er mee besmet. Het zijn Woldopluizen en moeilijk te bestrijden. Alle tuinsite,s zeggen de plant terug te snoeien tot de grond, bij intratuin is er wel een middel die tegen hardnekkige luizen (ook woldopluis) zou helpen dus heb ik (voor dat ik mijn mooie hortensia ten gronde richt) maar eerst geprobeert of dit middel werkt. Zo niet dan kan ik hem altijd nog snoeien.

za, 16/06/2007 - 01:31
figaro

het is vreselijk...ik heb het ook in mijn hortensia, ik dacht vorig jaar al het meeste weggesnoeid te hebben maar het zit er vrolijk weer. Nu begint het "over te lopen "naar de clematisinfo-icon die er naast staat. Ik overweeg nu om de plant te verwijderen of zou er nog een oplossing zijn? groetjes Claudia

zo, 01/07/2007 - 17:53
marieroos

DEZE LUIS IS TE BESTRIJDEN MET CONFIDOR IN NEDERLANS ADMIRE GEHETEN.hET IS EEN SYSTEMISCH MIDDEL ,DAT WIL ZEGGEN DAT HET IN DE SAPSTROOM VAN DE PLANT WORDT OPGENOMEN.dE BESTE TIJD IS NORMAAL BEGIN JULY,DIT JAAR IS ALLES VROEGER.HET WERKT 6 WEKEN EN ALLE EIEREN WORDEN OOK GEDOOD.WOLLIGE DOPLUIS ZIT OOK IN TAXUSinfo-icon EN ILEXinfo-icon DIT JAAR.JE HOEFY ECHT NIET TOT DE GROND AF TE KNIPPEN.SUCCES ERMEE.

zo, 01/07/2007 - 18:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zit een knop op je pc om de CAPS uit te schakelen!

ma, 02/07/2007 - 02:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb een of ander luizenbestrijdingsmiddel bij de AVTION gehaald en dat tot twee maal toe overvloedig over de dopluizen gespoten en nu lijken ze helemaal uitgedroogd! Hopelijk ben ik er vanaf!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag