witte vlieg? Schildluis?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/01/2004 - 03:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte vlieg? Schildluis?

In mijn kamerplanten zitten steeds beestjes. Het begint met plakkerige bladeren en dan zitten er witte beestjes op (als er veel zijn en ik pak een plant op dan stijgen ze op), die spoel ik eraf, en spuit daarna met spruzit -- commerciele reklame is niet toegestaan -- (plantschoon hielp ook niet). Als ik dat niet doe dan komt na verloop van tijd groene beestjes (schildluis) Hoe kan dat?
Die witte krengen tasten ook alle planten aan en en ik moet bijna om de week alle planten afspoelen. Wat zijn dit voor beestjes die niet uit te roeien zijn, zelfs nieuwe aarde hielp niet. HELPPPPP.

di, 20/01/2004 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat je verbanden aan het leggen bent die er niet zijn. Die witte beestjes die opstijgen lijken mij inderdaat witte vlieg.Die groene beestjel lijken mij groene bladluizen en hebben niets met witte vlieg te maken, schildluizen lijkt mij zeer onzeker. De witte krengen [je doet bijna of het dode konijnen zijn] kunnen geen planten meer aantasten want ze zijn dood maar het kan wel dat er zich een schimmel vormt op de dode vliegjes en dat deze schimmel ook nadelig is voor de plant. Het beste lijkt het mij dan ook niet enkel met een insecticide te sproeien maar ook een goed fungicide te gebrijken [combituin]

wo, 12/05/2004 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

heej hallo!
ik ben lisa .. en ik moet voor school een werkstuk over schildluizen maken..! :(
en dan moet ik ook seggen wat de levenswijze van z'on beest is..! waar kan ik die info vinden?
als je het weet meel dan voor morgen ((donderdag 13-5-04) naar liesje_depiesje@hot..
oke thnx

Onderwerp gesloten