Yucca krijgt bruine punten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2008 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yucca krijgt bruine punten

Ik heb een tijdje geleden een mooie grote Yuccainfo-icon gekocht, maar de uiteinden van de bladeren worden nu bruin. Weet iemand wat ik hieraan kan doen, of is dit normaal? Hij staat onder een schuin raam, dus wel vaak in de directe zon. Is het beter om hem uit de zon te halen?
Heeft iemand verder nog wat tips over de verzorging van de Yucca, want ik kan er op internet weinig over vinden.
Alvast bedankt!

wo, 25/04/2007 - 18:41
plantenliefhebber

Te weinig luchtvochtigheid?

do, 26/04/2007 - 02:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Yuccainfo-icon verdraagt uitstekend zon, dus daar zal het niet aan liggen. Hoe vaak geef je de plant water?

wo, 02/05/2007 - 17:37
xkeo

bruine bladpunten is vaak van te lang nat in combi met teveel water , heb ik zelf ook gemerkt

di, 11/03/2008 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een yuccainfo-icon staan. en geef deze 1 keer per twee weken een scheut water. nu merk ik dat mijn kleine stammen wat zacht aan het worden zijn op sommige plekken . komt dit doordat ik ze teveel water geef?
en hoe kan ik dit verhelpen . hij staat in het midden van de huiskamer dus hij krijgt voldoende licht. mijn man denkt dat het komt doordat ik ze te weinig water geef en nu geeft hij ze iedere week water en nu beginnen die stammen zacht te worden terwijl ik hier nooit last van had. ik had wel last van bladeren die bruin worden .

di, 11/03/2008 - 14:44
mariekeg

Beste Nicolle,

Ik geloof niet dat stammen zacht kunnen worden van te weinig water, maar wel van te veel water, omdat de wortels dan kunnen wegrotten. Als het werkelijk aan te weinig water zou liggen, dan zouden de bladeren allereerst verschrompelen alvorens de stam eraan zou moeten geloven.

1x in de twee weken water geven zou niet verkeerd moeten zijn, mits die 'scheut' niet te veel water bevat, en mits het water onder uit de pot kan wegstromen. Er moet dus een gat onder in de pot zitten. Grond mag tussen gietbeurten in gerust wat droger worden.

Controleer maar eerst of je potgrond (niet het bovenste laagje maar datgene wat wat dieper in de pot zit) niet te nat is.

Zachte/pappige stam = dode plant. Je kunt de plant nog stekken door het pappige gedeelte van de stam weg te snoeien totaan het gezonde en geheel stevige gedeelte. Als je inderdaad nog gezonde stam overhoudt, dan kun je die stekken.

Succes!
gr Marieke

di, 11/03/2008 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

-het midden van de huiskamer-

Voor een Yuccainfo-icon is dat onvoldoende licht!
Deze planten staan het liefst in de zon.

Onderwerp gesloten