Zieke cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/10/2019 - 14:00
JenniferE

Zieke cactus

Hallo, mijn cactus vertoont tekenen van ziekte. Een deel is opeens lichtgeel geworden en lijkt wel te verschrompelen. Ook komen nu opeens bruine plekken bovenin de toppen. Het andere deel is nog helemaal goed. De plant krijgt voldoende licht waar hij staat, maar niet direct zonlicht. Moet ik meer water geven, vanwege het verschrompelen, of wat kan ik anders doen? En is het nog te redden? Help! Alvast bedankt iedereen die reageert.

zo, 13/10/2019 - 14:12
GreenConnection

Er schijnt iets met de wortel aan de hand te zijn, maar wat is niet duidelijk. te redden is dat deel niet, helaas. 

Of het aan de watergift ligt, kan ik hieruit niet beoordelen.

zo, 13/10/2019 - 14:29
JenniferE

De onderkant lijkt juist minder geel dan het bovenste gedeelte. Ook is de stam nog vrij dik, terwijl de uitlopers juist verschrompelen. Kan ik de toppen ook eraf snijden als het zo door blijft gaan, dat het van bovenaf bruin wordt?

zo, 13/10/2019 - 19:40
GreenConnection

Dat is mogelijk, maar pas op voor het melksap.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.