Zieke pruimenboom

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 31/07/2019 - 13:33
Judith91

Zieke pruimenboom

Hoi,

Recentelijk heb ik een verwilderd tuintje met een pruimenboom gekocht. Deze ziet er niet meer heel gezond uit. Ik kom er zelf niet goed uit, weet iemand waar deze boom last van heeft? 

De vrucht heeft hele kleine gaatjes waar hars uitkomt. Ik zie echter geen rupsen of aantasting rondom de pit (als het pruimenmot zou zijn). Op de schil zitten ook rode vlekjes. (zie foto's) 

Daarnaast heeft het blad gaten en krullen de bladeren aan het einde van de scheuten op en sterven op sommige plaatsen af. Ik heb gezocht naar luizen, maar niet echt gevonden. 

Kan iemand me helpen? :)

Groetjes, Judith 

Buitenkant vruchten met vlekken en hars
Binnenkant vrucht
Aangetast blad
wo, 31/07/2019 - 19:33
peterplant

Het gekrulde blad is wel veroorzaakt door bladluizen, maar waarschijnlijk zijn de luizen voor dit jaar al verdwenen of opgegeten door natuurlijke vijanden.
Gaatjes in het blad kunnen veroorzaakt zijn door rupsjes of door hagelschotziekte ( schimmeltje). Niets om je druk om te maken.
Hars uit takken kan duiden op gomziekte. In de vruchten komt het regelmatig voor bij Victoriapruimen. Waarschijnlijk veroorzaakt door schommelende groeiomstandigheden. Kan ook zijn dat er rupsjes in de vruchten zitten (pruimenmot). Uit de wondjes kan dan ook gom komen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag