Welke boom en geschikt voor onze tuin?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/08/2019 - 13:59
bekiejr

Welke boom en geschikt voor onze tuin?

Beste forumleden

Ik had graag nog een boom geplant in het midden van onze tuin en dan vooral een schaduwboom. Ik heb een foto geüpload van een boom die mij wel geschikt lijkt voor onze tuin. Kan er mij iemand zeggen om welke boom het gaat (zie afbeelding)? Indien het niet om een inheemse boom gaat, zijn er inheemse alternatieven qua grootte en omvang van deze boom?

Daarnaast een foto van de tuin. De 2 rode strepen is de plaats waar er drainage ligt. Kunnen de wortels van de bomen problemen geven met de drainagebuizen? Zo ja, welke boom kies ik dan best zodat ik geen problemen krijg met de drainage?

Alvast bedankt !

Groeten

vr, 02/08/2019 - 00:13
WiPe

Dat is Catalpainfo-icon bungei aka Catalpa bignoinioides 'Nana'. De bomen zijn niet gesnoeid zoals dat doorgaans gebeurd.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag