Zieke sering

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/07/2012 - 20:30
akuipers

Zieke sering

Wie weet wat voor ziekte onze sering heeft? Zit een soort witte schimmel op de bast en de bladeren verkleuren en vallen af.

Nog meer foto's op:
https://tinyurl.com/y4prr7bc

Zieke sering
zo, 29/07/2012 - 01:53
GreenConnection

Dit lijkt me geen schimmel, maar een aantasting van wolluis. Of de bladverwelking daar iets mee te maken heeft is mij niet duidelijk.

zo, 29/07/2012 - 08:51
tuinprins

Is dit niet gewoon korstmos?

De bladeren lijken mij last te hebben van een of andere bladvlekkenziekte. Treedt vooral op als de bladeren lange tijd nat blijven. Oorzaak moet dan gezocht worden bij het regenachtige weer van juni en begin juli.

Gegroet, de tuinprins

zo, 29/07/2012 - 11:13
tuinprins

Toevoeging:

Nog even verder gezocht en de bladvlekken zouden onderdeel kunnen zijn van de schimmel Pseudomonas syringae pv. syringae. Treedt vooral op bij een nat en koud voorjaar. Het schijnt dat planten in de (half)schaduw er meer last van hebben dan die op een zonnige standplaats. Ook een dichte kroon zou eerder aanleiding geven tot deze schimmelziekte. Aangeraden wordt te snoeien zodat er een open kroon ontstaat waardoor er een goede luchtcirculatie rond de plant is. Hierdoor droogt het blad van de plant sneller op zodat schimmels minder kans hebben.

Ik zou in ieder geval het afgevallen blad goed opruimen.

Gegroet, de tuinprins

za, 04/08/2012 - 18:53
akuipers

Wolluis klinkt aannemelijk, zal ze es als luis bestrijden. Het gevallen blad heb ruim ik regelmatig op (niet in de compost!), en het lijkt wel minder te worden. Bedankt!

Onderwerp gesloten