zwarte luis in gouden regen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/06/2004 - 15:18
waalwim

zwarte luis in gouden regen

Ik heb een gouden regen van 26 jaar oud, bestaande uit vijf grote stammen met een hoogte van 4-5 meter. Hij staat niet helemaal vrij; veel licht wordt weggenomen door andere bomen en struiken op enkele meters afstand (o.a. een ruwe berk en een Prunusinfo-icon Cerasifera).

Van jongsaf bloeit deze gouden regen prachtig, maar slechts eens in de twee jaar. Al vóór de bloei zie je dan de opkomst van zwarte luis. Dat gaat door op de peulen na de bloei tot eind juni, het trekt mieren aan en het is dus ook een vieze boel er om heen. Maar het ergste is, dat de luizen blijkbaar de bloemzetting voor het volgend jaar verpesten.

Het uitlichten van takken in het verleden, zodat de struik "luchtiger" werd, heeft niets geholpen. De struik is te groot om (preventief) te spuiten. Ik heb het althans nooit geprobeerd, evenmin met een waterspuit op de luizen.

Wie heeft er een tip om de vicieuze cirkel te doorbreken?

do, 24/06/2004 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk eerder dat je de andere bomen en struiken eens flink moet "dunnen" want de gouden regen staat graag in de volle zon en die krijgt hij niet door de andere bomen en struiken. Succes

vr, 25/06/2004 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloempotjes gevuld met houtwol of stro in de boom hangen om oorwurmen te lokken zij eten bladluizen.

Onderwerp gesloten