boom snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/01/2007 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

boom snoeien

Wij hebben een Olm (veldiep) in onze tuin staan. deze is de afgelopen drie jaar zeker niet gesnoeid. Hij wordt te groot en houdt licht uit onze kamer weg. wat is het meest geschikte moment om te snoeien en hoe ver kan hij terug gesnoeid worden (vanuit de top en in omvang). Je kunt zien dat de olm altijd in een bol gesnoeid is geweest.

zo, 14/01/2007 - 23:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu is een goede tijd. Maak je over te diep snoeien bij de Iep geen zorgen: al zaag je hem om dan nog loopt hij weer uit. Ik had zelf veel iepen staan (nu nog maar een paar). De iepziekte doet steeds de hoofdstam sterven maar zelfs dan loopt de boom vanaf de wortels (wortelopslag) weer uit. Vanwege die ziekte heb ik er ook een paar geruimd die net ziek waren om de rest van de bomen een kansje te geven. Ook die liepen probleemloos vanuit de afgezaagde stammen weer uit.
Veel illusie dat de overgebleven Iepen bij mij zullen overleven heb ik niet. Noch de Gemeente nog de Provincie doet iets aan de zieke en dode bomen op hun terrein. Van dode bomen zagen ze alleen de koppen weg maar laten het besmettelijkste deel (de stam) gewoon staan.

Ruud

wo, 24/01/2007 - 14:48
birdwatcher

in de zomer snoeien en dan tot de oude bolvorm.
groet Dirk.

Onderwerp gesloten