Buxus snoeien

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/07/2006 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buxus snoeien

Beste,
We hebben hier thuis nog geen tijd gehad om onze buxushaag te snoeien en het loop op het laatste moment om dit nog te doen. Ik vind niet direct de info op het internet die ik zoek dus daarom deze vraag. Hier en daar staat dat je enkel mag snoeien bij bewolkt weer. Met het warme weer van vandaag is dit dus niet aan te raden. Maar als de struiken in de schaduw zitten en niet meer door de zon bestraald kunnen worden vandaag (pas morgenvroeg terug zon op de haag), kan het dan kwaad om deze nu 's avonds te snoeien of kunnen ze morgenvroeg/namiddag dan ook nog verbranden?

met vriendelijke groeten

Bert

za, 01/07/2006 - 21:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, ze kunnen dan nog steeds verbranden omdat die blaadjes weinig tot geen zon gewend zijn. Morgen wordt het tussen de 25 en de 30 graden dus dat zullen ze niet zo prettig vinden. Ik zou gewoon wachten tot deze warme periode voorbij is en dan de buxushaag snoeien. Succes!

Gegroet, de tuinprins

za, 01/07/2006 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ook de gesnoeide Buxusinfo-icon een paar dagen afdekken tegen de zon, met bevoorbeeld jute zakken of karton. Wel alleen als de zon erop staat; daarna weer weghalen en de struiken licht geven.

do, 06/07/2006 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mij is verteld dat je buxusinfo-icon kunt snoeien tot 21 augustus. Waarom niet gewoon wachten tot het wat minder warm wordt? Krijgen we echt nog wel hoor, zulke weken!

di, 15/08/2006 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

er wordt altijd gezegd dat je buxusinfo-icon voor de langste dag moet snoeien ( 22 juni), ik snoei buxus, als het niet vriest nog wel in november. dus echt kwaad kan het niet maar let wel op met een naderende vorstperiode. ook rekening houden met extreem veel zon, dan zouden ze kunnen verbranden, dus augustus of oktober is nog prima de tijd om deze te snoeien.

zo gezien, een hovenier kan ook niet al zijn klanten voor 22 juni gehad hebben voor het snoeien van de buxus. zo spits komt het niet.

wo, 04/10/2006 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

HALLO mag je nu buxusinfo-icon snoeien begin ocktober?
met dank seb.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag