Juiste periode snoeien zilverberk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/03/2007 - 21:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juiste periode snoeien zilverberk

Hallo,

Ik heb een grote zilverberk (eigenlijk drie grote stammen bij elkaar) die drastisch moet teruggesnoeid worden - via dit forum heb ik begrepen dat het nu echt te laat is - welke de exact juiste periode is is me echter niet duidelijk - ik lees hier verschillende adviesen - de ene zegt in volle zomer - een ander spreekt van tussen oktober en december -

Daar de berk echt drastisch moet worden teruggesnoeid had ik om porblemen te voorkomen ivm bloeien iets meer informatie gehad - is het trouwens best om de takken schuin of recht af te zagen.

alvast bedankt

za, 24/03/2007 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

WAAROM TERUGSNOEIEN ?

om binnen 5 jaar een gevaarlijke boom te krijgen?
door het drastisch terugsnoeien van berken, forceer je de boom om terug opnieuw eindtoppen te maken, deze vormen een zwakke verbinding met de hoofdstam zodat spontaan breuk een reel gevaar vormt.
mijn advies afblijven ofwel rooien
luk
tuinarchitect

zo, 25/03/2007 - 10:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vorige eigenaar heeft indertijd de boom nogal onhandig gesnoeid - met als gevolg dat een van de drie stammen voornamelijk takken naar 1 kant draagt - juist de kant naar de buren - afgelopen storm is er een grote tak uitgewaaid - ik wil voorkomen dat dit nog gebeurt en de zo een tak op mijn dak terecht komt - de boom staat niet echt handig is vrij hoog (zo rond de 15 meter) - ik wil gewoonweg problemen voorkomen. Rooien vind ik nogal drastisch.
Vorig jaar heb ik een treurwilg moeten wegdoen en het was toch wel een beetje een dierbare verliezen...

zo, 25/03/2007 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toch moet je het antwoord van luk nog eens goed lezen. Of je zit met een raar gevormde boom, die nog meer rare uitlopers begint te krijgen, of je moet de boom rooien. Hoe drastisch dit ook is.

Plantadvies*Jolande.

ma, 26/03/2007 - 12:29
birdwatcher

alweer gelijk Luk
mocht je toch willen snoeien doe dit dan als de boom vol in het blad zit,het bloeden zal dan mee vallen.
groet Dirk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag