kiwiplant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/07/2008 - 19:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

kiwiplant

wij hebben een kiwiplant van meer dan 5 jaar oud.Omdat hij zo sterk groeit hebben we hem onlangs flink gesnoeid (zomersnoei)Nu enkele dagen later zien we dat de schors op de oudste hoofdtak over de gehele lengte openscheurt. Komt dit door de snoei? Kan ik hier iets aan doen of is de plant stuk aan het gaan? We hebben ook nog nooit bloemen of vruchten gehad al die jaren.

do, 17/07/2008 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je erg veel wegsnoeide, kan het zijn, dat de plant door de worteldruk z'n vocht tijdelijk niet kwijt kon. Er onstaan dan scheuren, zoals je al constateerde. Eigenlijk zou je niet meer dan 20 % in 1 keer mogen wegsnoeien. Soms is het beter de snoei over meerdere weken te laten verlopen.
Nu is een kiwi best een sterke plant en ik denk dat hij het wel zal overleven.

vr, 18/07/2008 - 11:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

moeten we de wonden niet behandelen met kaarsvet of dergelijke? Of mogen we hem gewoon de plant zijn eigen gang laten gaan?

vr, 18/07/2008 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niets opsmeren, want dat verhoogd het risico op schimmelvorming. Laat de natuur maar z'n gang gaan.

za, 16/08/2008 - 12:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eerst kwam de plant weer mooi te staan, maar met de laatste hete zon begonnen de bladeren te verdrogen ,maar ze blijven hangen, de bladeren die groen zijn vallen ze eigenlijk sneller af dan de verdroogde.Ik ga mijn plant laten staan tot hij zou moeten herbeginnen met bloeien ,als er dan niets gebeurt wordt hij met veel spijt verwijderd en beginnen we opnieuw met een jonge scheut.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag