leilindes juist gesnoeid?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/03/2008 - 00:36
depke

leilindes juist gesnoeid?

ik heb een paar dagen geleden 2 leilindes gesnoeid.Dit was al een paar jaar verwaarloosd door de eigenaar(zag het echt niet meer zitten om dit werk te doen) met het resultaat dat er bovenaan al serieuze takken stonden (diameter van de paar dikste ongeveer 5 cm) .Ik weet heus wel dat dit zeker niet de juiste moment van snoeien was, maar anders was er weeral niks licht meer voor andere planten voor de komende zomer.De meeste takken stonden al in knop en ik durfde ze niet tot op de knotten snoeien ,dus heb ik ze maar tot op 2 a 1 knop gesnoeid( de zwaarste heb ik moeten zagen,wel zo scherp mogelijk)Ik wou nu graag weten of ik deze stompen met knop ook beter wegzaag/knip tot op de knotten (gestel)zoals het normaal moet of ze beter zo kan laten staan ? ik hoop dat ik geen schade heb aangebracht.Heb nog niks zien bloeden!zit er wel wat mee!

ma, 31/03/2008 - 00:17
anoniem (anoniem geplaatst)

Je heeft ze op het juiste tijdstip gesnoeid hoor. En de stompen had ik ook afgezaagd, hij slaat dan wel weer uit. Dus er is niets om je zorgen over te maken!

ma, 31/03/2008 - 00:36
depke

dank voor de snelle reactie ,oef! ga ik toch weer wat rustiger slapen!.ik zal de stompen dan ook maar wegzagen,dat zal misschien ook wel beter zijn met de snoei van volgend jaar in gedachte!

Onderwerp gesloten