Mijn hele tuin vol met riet / bamboe! Help!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/08/2003 - 19:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn hele tuin vol met riet / bamboe! Help!

Ik heb riet of bamboe (ik ben geen kenner) in mijn tuin staan. Ik woon hier nu 2 jaar. Het schiet nu overal uit de grond. Op andere plekken beginnen uitgezaaide (nieuwe) stengels te groeien. Inmiddels heb ik gehoord dat je als je riet plant, je hier een betonnen rand omheen moet storten. Had de vorige bewoner dat maar geweten... Anyway, wat kan ik hieraan doen? Is er een gouden tip waarmee het riet vanzelf weggaat?

zo, 17/08/2003 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Riet of bamboe, beide zijn woekeraars, de jonge scheuten die u ziet zijn hoogst waarschijnlijk uitlopers uit wortelstokken.
Eigenlijk is er maar een oplossing, alles er uit rooien, zwaar werk dat wel, het laat zich bijna niet steken dus je hebt zeker goed gereedschap nodig, voor de rest is er niets dat het van zelf weg gaat,
zou je bv kiezen voor een chemisch middel, bv. round-up dan zal een deel en mischien wel de gehele plant wel afsterven maar dan zit je echter nog met de wortelstokken en de kluit. Op plaatsen waar er niet gegraven kan worden of bij bestrating kan je bv round-up wel selectief gebruiken.
veel succes,
johan https://tinyurl.com/y2tmxma4

vr, 24/10/2003 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oh oh, wat klinkt dit herkenbaar. Ook wij kochten een huis en ook bij ons kwam er binnen een jaar overal bamboe tevoorschijn. Ook wij bleken een woekerende soort te hebben. Het advies dat we van iedere tuinder kregen was: alles eruit halen. Dat hebben we dus uiteindelijk gedaan. Eerst hebben we overigens nog verschillende onkruidverdelgers geprobeerd, maar niets mocht baten. De wortels groeien gewoon door en elders komt binnen een mum van tijd een stokje boven de grond uit. Uiteindelijk dus alles grondig verwijderd. De kern van de plant hebben we helemaal uitgegraven. Vervolgens zijn we alle wortels gaan volgen. Dat ging gelukkig erg makkelijk, de wortels zitten aan de oppervlakte en gaan niet dieper dan 10 cm. Op deze manier hebben we er alles uitgetrokken. Nu zijn we weer 2 jaar verder en nergens(!) is het meer opgestoken. En geloof me of niet.....nu hebben we er spijt van dat we toch niet een stekje in een betonnen bak hebben gezet....SUCCES!

Onderwerp gesloten