sering

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/11/2018 - 13:00
flogsway

sering

ik heb een sering in de tuin staan en die is nu ongeveer 3,5 meter hoog en die wil ik graag een eind verkorten

aangezien ik een groentje zonder groen vingers ben vraag ik graag om advies

mvg P.Stap

zo, 11/11/2018 - 15:17
peterplant

Bij seringen zitten de bloemknoppen in de bovenste eindknoppen van de takken. Ze zitten er nu al en wachten op de lente.
Als je nu snoeit knip je dus alle bloemknoppen weg. Als je de sering flink terug wilt snoeien kun je dat nu doen of in de vroege lente, maar dan heb je geen bloemen in 2019. Je kunt ook direct na de bloei flink terugsnoeien, dan kun je in 2019 nog genieten van kleur en geur.

Houd er rekening mee dat je na een flinke snoeibeurt het jaar daarop geen bloemen krijgt in je sering. Het jaar daarna meestal weer wel.

Hoe je snoeit maakt niet zoveel uit. Houd de dikste takken wat langer en snoei de dunnere takken wat korter, dus niet zomaar alles op bijvoorbeeld 50 cm boven de grond afzagen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag