Snoei beukenhaag

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/10/2006 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoei beukenhaag

Ik ga dit najaar een beukenhaag aanplanten. De aan te kopen planten zullen ongeveer 1 m. hoog zijn. Uiteindelijk wil ik de haag tot ongeveer 2m. laten opgroeien. Moeten de planten getopt worden, reeds bij de planting of in de volgende jaren of helemaal niet toppen tot ze de gewenste hoogte bereikt hebben? Indien toppen hoeveel cm. per jaar laten groeien in de hoogte?

wo, 11/10/2006 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb het destijds zo gedaan: de haag gewoon laten groeien totdat hij de gewenste hoogte had maar echt lange uitschieters steeds wel wat ingekort om de plant te dwingen zich goed te vertakken.
Of dit de meest optimale methode is weet ik niet maar in twee jaar had hij de gewenste hoogte (en breedte) bereikt en het is nog steeds een mooie volle haag.

Ruud

do, 12/10/2006 - 17:25
birdwatcher

In tegenstelling tot de meeste hagen moet een beuken haag niet getopt worden totdat de gewenste hoogte bijna bereikt is.
lange takken mogen/moeten wel ingekort worden
ik zou het advies van ruud opvolgen.
groet Dirk

ma, 30/10/2006 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

we hebben een beukenhaag van 40 meter geplaats ,in febr2006
en voor een paar weken geledenbleek dan verschillende stammen bruin worden en het blad ook dood ging . het gaat zeker om tien stuks wat kan ik hier aan doen?

m.vr.gr.
B.ter.Beek

de laegte 30
7251vm Vorden

ps: btterbeekatplanet [dot] nl

za, 23/12/2006 - 11:11
hovenierke

je moet je planten helemaal niet toppen , je laat ze groeien tot je gewenste hoogte, ja natuurlijk alsje hier en daar een serieuze uitschieter hebt mag je deze gerust wat inkorten

alsje haag dan de gewenste hoogte/breedte heeft moet je hem dan scheren hé,de eerste keer is dit moeilijk om een rechte lijn te doen,maar alsje een tuinaanlegger in dienst neemt dan zal dit heel mooi zijn,later kan je dan alleen alles doen want dan hoef je maar te scheren opde oude snede

ik raad je aan 2 keer per jaar je haag te scheren

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag