Snoei bolesdoorn

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/12/2004 - 09:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoei bolesdoorn

Wanneer kan ik onze bol-esdoorns snoeien? Kan dat nu of moet ik juist tot maart wachten? Mijn bedoeling is om ze helemaal terug te snoeien tot ca 10/15 cm. Dit omdat ze wat ongelijk groeien, de ene is veel groter dan de andere.

vr, 17/12/2004 - 15:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Acerinfo-icon platanoides`Globosum` moet gesnoeit worden voor de kortste dag. Dit moet met beleid gebeuren en niet tot je takken over houd van 10 a 15 cm. Dit is echt te kort. Probeer eens ongeveer dat je 100 meter aan takken over houd. Nu is het te laat, anders zal hij dood vriezen. Het is nog net geen kortste dag, maar zou het risico niet meer nemen. In het voorjaar zal hij dood bloeden. Kortom in het najaar dient dit te gebeuren.

vr, 17/12/2004 - 19:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op onderstaande link dezeinfo voor je gevonden!

Een kogelesdoorn wordt in de kroon niet gesnoeid. Wie toch snoeit, zal zien, dat zich wel nieuwe scheuten ontwikkelen, maar die zijn slap en niet krachtig. Bovendien wordt de kroonvorm sterk beïnvloed en zal niet de regelmatige opbouw bezitten als er voordien was. Wel mogen takken (bij de stam af) worden weggesnoeid om de hoogte, waarop de kroom begint te bepalen.

https://tinyurl.com/y3dmxq6b

Onderwerp gesloten