perliet

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/12/2004 - 16:33
syl

perliet

weet er iemand waar je perliet kan kopen?Ik heb van een orchideeliefhebber vernomen dat dat een zeer goede bodem voor deze bloemen.

do, 23/12/2004 - 20:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Sylvie,

Perliet (of styropor) zal zeker wel ergens te koop zijn.Zelf weet ik het niet.
Je kunt perliet zelf maken: het is piepschuim (wit spul) dat gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal .Breek piepschuim in heel kleine stukjes ( 1 tot 2 mm.)Je kunt het door het nieuwe mengsel doen.Als bodem kan je beter potscherf gebruiken (of grotere stukken piepschuim). Zorg er wel voor dat de gaten onder in de bodem van de plastiek pot open blijven. Het overtollige regenwater moet weg kunnen groeien. Laat NOOIT water in de overpot staan!
Sukses en fijne dagen tegewenst.

Jan Dekker.

za, 01/01/2005 - 17:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet of je in Nederland woont maar perliet , een mineraal, kun je bij de boerenbond-winkel kopen in een grote zak.
https://goo.gl/kXy4T7

za, 08/01/2005 - 17:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Perliet is inderdaad een mineraal en niet piepschuimkorreljes,zoals ik je eerder mailde.Sorry.
Styrophor is dat wel.

Groetjes,
Jan Dekker.

do, 20/01/2005 - 08:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik heb ook al pogingen ondernomen om perliet te kopen maar tot hiertoe zonder succes - je kan het wel vinden in zeer grote hoeveelheden en daar heb je als liefhebber niet veel aan .Als er iemand kleinere verpakkingen kan vinden , hoor ik het graag
groetjes
Lily-Anne

ma, 24/01/2005 - 19:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Perliet is te koop bij bedrijven die potgrond, turf, tuinaarde etc verkopen. HOKO in Oldenzaal is zo'n bedrijf. Het matriaal is niet goedkoop en daarom heb ik ook piepschuimkorreltjes gebruikt dit jaar. Ik doe orchideen van de koude grond (cypripediums) maar die hebben ook luchtige grond nodig. Ik denk niet dat piepschuim millieu belastend is en geeft ook geen grondvervuilende stoffen af zover ik weet. Trouwens perliet moet je mengen met de grond waarin je de orchideeen plant.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag