snoeien annabella / topzwaar

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/08/2005 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien annabella / topzwaar

Onze pracht in de tuin, enkele struiken van de annabella.
Nu ongeveer drie jaar oud. Ze worden met veel regen echter topzwaar. Snoeien doe ik in het voorjaar. Kan iemand mij tips geven zodat de plant in de zomer niet extreem grote bollen krijgt zodat er minder kans bestaat dat bij een regenbui de bollen op de grond gaan hangen?

Groeten Wilco

wo, 31/08/2005 - 19:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben bang dat er niet veel aan te doen is, want dit is nu eenmaal de groeiwijze van annabelle. Het enige wat je kunt doen is haar zo goed mogelijk te stutten bv. door in het voorjaar bloemencirkels te zetten tussen haar nog kale takken. Daar kan ze dan op steunen.

vr, 02/09/2005 - 00:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je ze niet snoeit worden de bollen kleiner

ma, 05/09/2005 - 15:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is inderdaad het probleem met Annabel. Ik heb nu gelezen dat de bollen minder zwaar worden en de takken sterker door te toppen in het voorjaar. Dus in maart tot op kniehoogte snoeien en het nieuwe schot, +/- een maand later, toppen. Ik ga het alvast proberen volgend jaar. Wat het resultaat zal zijn weet ik nog niet.

do, 08/09/2005 - 11:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad moet je dan minder ver terugsnoeien in t voorjaar, dan zijn de bloemen kleiner. Tip om te ondersteunen: ik laat een groen gaas 'meegroeien' met de plant, de takken groeien erdoorheen en het gaas kan mee omhoog als de bamboestokken (waarmee je het gaas stut) lang genoeg zijn. Door de bladeren en de bloemen zie je er bijna niets van en de bloemen blijven (ook na zware regen) netjes rechtop.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag