snoeien Clematis Montana

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/02/2005 - 18:26
Loekie

snoeien Clematis Montana

Mijn 8 jaar oude Clematisinfo-icon Montana was ooit bedoeld om mijn schutting te bedekken. Inmiddels is het bloeiende gedeelte geheel verdwenen in een wirwar van klimplanten bij de buren en zit ik tegen een dikke houtige stengel aan te kijken. Het liefste zou ik hem helemaal terugsnoeien en hem opnieuw uit laten lopen, maar ik heb er geen ervaring mee. Kan dit? En wanneer kan ik dat het beste doen?

do, 17/02/2005 - 20:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan hem gewoon terug snoeien en 'opnieuw' beginnen. Ik zou dat doen in maart / april. Het duurt wel weer een jaar voor je bloemen hebt (montana's bloeien op één jaar oud hout)

di, 31/05/2005 - 04:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

2 jarig ecosysteem zoals braam,framboos, hotensia etc zijn redelijk eenvoudig. Ga mee in het systeem na de bloei 2 jarig hout gewoon wegsnoeien. 1 jarig alvast modeleren naar wens.

In maart t/m mei nieuwe 1e jaars scheuten tot op de grond terug snoeien voor direct een nieuwe uitloop van 2 tot 4 nieuwe scheuten (deze bloeien pas volgend jaar).

In jou geval zou ik de helft tot aan de grond snoeien (kan nog net en loopt ook dit jaar nog wel uit als de plant nog niet in bloei is) en van de rest de mooie takken dit jaar nog genieten en dan het systeem door zetten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag