Taxus snoeien

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/07/2016 - 15:39
theowilma

Taxus snoeien

De blaadjes en bloemen van een oleander gooi ik altijd bij het restafval, zodat ze niet gecomposteerd worden. Maar wat doe ik met de taxusinfo-icon? De uiteinden (30 cm) lever ik in bij de gemeente (actie Vergroot de Hoop) maar het overige? Kan dat gewoon bij het groenafval?

ma, 04/07/2016 - 18:25
Carib

Wij laten alle snoeisel gewoon ophalen door de taxustaxi. Wordt dan dezelfde dag opgehaald, want moet zo vers mogelijk verwerkt worden voor medicijnen. Ik weet niet wat je bedoelt met overig? Wij snoeien alleen de uitlopers van de hagen eraf en dat gaat allemaal mee. Waarom wil je oleandersnoeisel niet laten composteren met het groenafval? Alle snoeiafval kan in het groenafval, dus ook taxusinfo-icon en oleander.

ma, 04/07/2016 - 19:32
theowilma

Bedankt voor het antwoord. Het kan dus allemaal bij het groenafval. Het taxusknipsel moet zo vers mogelijk verwerkt worden, schrijf je. Op de website van Vergroot de Hoop staat dat de takjes naar China vervoerd worden voor verwerking. Daar zal het de volgende dag toch echt niet aankomen, lijkt mij. Ik zal het in ieder geval naar de milieustraat brengen, waar het ingezameld wordt.

ma, 04/07/2016 - 21:21
Carib

Volgens taxustaxi kan het snoeisel snel bederven, bijvoorbeeld door broei. Het wordt binnen 24 uur bij je thuis opgehaald om zo snel mogelijk verwerkt te worden. Hoe en waar het verwerkt wordt, staat niet vermeld, maar als je het niet in volle zakken of plastic mag doen vanwege broei, zullen ze het zeker niet naar China kunnen verschepen in ruwe vorm zonder broei.

di, 05/07/2016 - 00:53
WiPe

Als ik het goed heb, wordt dat eerst gedroogd voor het naar China verstuurd wordt.

Onderwerp gesloten