Toppen van Perovska

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/05/2019 - 14:22
monique_t

Toppen van Perovska

Wie kan me helpen aan de benaming van de snoeimethode of toppen die o.a. wordt toegepast bij Perovskiainfo-icon. Dit om te vermijden dat hij te hoog wordt. Ik heb het enkele jaren toegepast maar weet niet meer precies wanneer dat mag gebeuren. 

Ik herinner me vaag dat het een franse of engelse term was.

Dank u wel.

Monique

za, 04/05/2019 - 18:51
monique_t

Ik ben er uit, het is de Chelsea-chop. 

Mvg,

Monique

za, 04/05/2019 - 19:31
peterplant

In de tweede helft van mei is de Chelsea flower show in Londen. Rond deze tijd kunnen veel planten getopt worden om ze lager en compacter te krijgen. De Britten noemen dat de Chelsea chop.
Ik heb trouwens verleden jaar die show bezocht.

za, 04/05/2019 - 21:57
monique_t

Dank je wel voor de bevestiging. Als ik het google spreekt men van half juni toppen. Maar dan zijn de planten al stilaan in bloei. Best nu doen dan Peterplant?

za, 04/05/2019 - 22:05
peterplant

Ik zou ze toppen als de nieuwe scheuten pakweg 20 cm lang zijn en dan haal je er ongeveer 10 cm af. Daarna gaat elke scheut zich vertakken en krijg je een vollere plant die een stuk lager blijft. De bloei begint dan ook iets later.

zo, 05/05/2019 - 11:01
monique_t

Fijn Perterplant, dank je voor de info.

Mvg,

Monique 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.