Treurberk snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/08/2003 - 11:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Treurberk snoeien

Wij hebben sinds dit voorjaar een treurberk in de tuin geplant, helaas weten wij niet of hij gensoeid moet worden en hoe en wanneer? Wie kan ons helpen? Bedankt alvast, voor de racties tuinvrienden!

ma, 04/08/2003 - 19:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarom snoeien?

als de tuin groot genoeg is dan zou ik hem laten groeien.
en anders de kop eraf en dan zal ie niet verder in hoogte groeien.
Mijn ouders hebben al 30 jaar een treurberk in de tuin staan en die is echt prachtig.

Alleen in december even de onderste takken terug knippen die komen dan niet terug, en zo kan het een hele mooie grote boom worden.

vr, 08/08/2003 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je gaat snoeien doe dat als de boom in rust is (eind zomer tot december) vanaf januari komt de sapstroom op gang en gaat de berk bloeden!
Bepalend voor wel of niet snoeien zijn wensen en noodzaak, deze zijn zo op afstand niet te bepalen, zeker is wel dat elke boom onderhoud vraagt, wij gaan uit van het gemiddelde van 1x per jaar doodhout verwijderen en groeibegeleiding (eigenlijk controle gehele groei) en 1x per 3 jaar een grote snoeibeurt waarbij ook gedund wordt. Waar je op let? totale groei, kruisende takken, eventuele beschadigingen enzv.

Bij treur berken is het inderdaad zo dat het meeste onderhoud is tijdens de jonge jaren, in deze periode breng je model in de boom bepaal je de hoogte, daarna zal je heel veel gewoon via de natuurlijk weg kunnen laten groeien en gaat het alleen nog om een stukje algemene zorg.
succes
Johan (https://tinyurl.com/y2tmxma4)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag