treurwilg

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/09/2004 - 15:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

treurwilg

Hoe ver kan ik mijn treurwilg terugsnoeien. Het is nu al een boom van 20 meter. Zou hem graag inkorten . En een andere treurwilg is door de wind in de helft afgebroken .Is er nu geen gevaar dat ik deze treurwilg kwijt ga spelen door ziekte .

zo, 05/09/2004 - 16:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan de wilg (laten) afzetten tot vlak boven de grond, de komende jaren loopt het vanzelf weer uit. Je kan ook de hoofdtakken (laten) inkorten

De afgebroken treurwilg zou ik zeker (laten) afzetten (eventueel op hoogte) Gegeven het formaat van de bomen is dat zeker geen doe het zelf klusje.

za, 01/03/2008 - 11:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help mijn treurwilg verliest bij elke storm grote takken. Is hij ziek? In het midden van de afgebroken takken zien ik een zwart kleuring. Is hij misschien te groot geworden, moet ik hem snoeien? Of is dit de natuurlijke manier van snoeien. Moet ik nu de wonden gaan verzorgen? Nogal moeilijk op 15 meter hoogte! En wat met de oude wonden, die niet verzorgd werden?

za, 01/03/2008 - 14:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

EEn treurwilg kan enorm groot worden zonder dat er grote takken uitwaaien. De meest beruchte ziekte bij de Wilg is de watermerkziekte (altijd dodelijk en zeer besmettelijk), maar uw omschrijving doet daar (gelukkig) niet aan denken. Bij deze ziekte sterven plotseling hele takken af (de blaadjes worden slap en kleuren bruin).
U zegt dat de kern van de afgebroken takken zwart is. Nu is de kern van hout altijd dood en zelfs al zou daar een schimmeltje o.i.d. inzitten verwacht ik nog niet dat er hele takken uitwaaien.
Op afstand valt er echter niet zo heel veel van te zeggen dus er zit denk ik weinig anders op dan eens een deskungdige naar uw boom te laten kijken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag