tuinarchitect cursus

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/09/2004 - 15:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

tuinarchitect cursus

Ik zou graag een cursus tuinarchitectuur (nha)volgen heeft er iemand dit al gedaan deze duurt 24 maanden. En wat houd het diploma in.

do, 02/09/2004 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarom vraagt U dat niet rechtstreeks aan degene die deze cursus geeft? Die kunnen U direct op het juiste spoor helpen.

do, 02/09/2004 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat zij natuurlijk die cursus aan de hand willen doen. Ik wil iemands onafhankelijk horen

do, 02/09/2004 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is dit op HBO niveau? en wat houd nha in?
Ned. hov. archit. ofzo?

vr, 03/09/2004 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

nationale handelsacademie voor al uw cursussen (nha)
op de site staat dat je een officieel erkend diploma krijgt maar wat kan ik er mee doen? ben ik bevoegd om mijzelf tuinarchitect te noemen?

vr, 03/09/2004 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

En tuinarchitect wilt U natuurlijk worden toch? Maar daar kan ik U geen direct antwoord op geven, want ik heb hier wel een boek over school en beroep, maar daar staan geen cursussen in. wat ik als normale opleiding voor dit heb gevonden is het volgende:
tuin en landschapsinrichting HBO niveau. Het doel is het leren ontwerpen, inrichten, en beheren van het groen in stedelijke en landelijke gebieden. Daarbij draait het niet alleen om de beplanting, maar om het geheel van de inrichting: natuur, landschap, ecologie, technische aspecten en recreatie, landbouw en wonen en de afgestudeerden mogen dan de titel ''ing.'' invoeren.
Alleen deze opleiding duurt 4 jaar. Er staan ook nog toelatingseisen en een lesprogramma bij in het boek. Als deze studie is afgerond zijn de functiemogelijkheden: Assistent-tuinarchitect bij gemeentelijke plantsoenendienst, tuinarchitectenbureaus, stedenbouwkundigebureaus ed.; technisch ambtenaar bij de gemeentelijke plantsoenendienst, cultuurmaatschappijen, staatsbosbeheer enz.
Wat dan ook nog kan voor een verdere studie WU; de opleiding voor tuin-en landschapsarchitectuur en voor stedenbouwkundige. European Master of Landscape Architecture op de IAH Larenstein te Velp.
Dus een vooropleiding van HBO niveau van 4 jaar en daarna nog een eventuele verdere studie of een cursus van 2 jaar is een groot verschil. Tenzij de cursus alleen over beplanting gaat.
Is er op internet niets over te vinden bij startkabel bijvoorbeeld?

zo, 05/09/2004 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De cursus duurt hij 24maanden of maar 12 maanden. Het is een vrijetijds cursus of voor hobby .Om je echt tuinarchitect te noemen zul je toch een hogere opleiding moeten volgen. Zoals in het vorige beschreven. Ik zelf volg een cursus bij NTI heb de eerste er op zitten en heb een certificaat deze is meer een basis cursus. Je moet natuurlijk eerst een goede basis hebben voordat je gaat ontwerpen. De tweede cursus gaat meer over ontwerpen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag