Viburnum plicatum ' Watanabe'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/09/2010 - 15:28
ChrisL

Viburnum plicatum ' Watanabe'

Ik heb sinds twee jaar een Viburnuminfo-icon plicatum 'Watanabe': een prachtige plant voor mijn kleine stadstuintje. Wanneer ik een plant aanschaf lees ik er altijd zo veel mogelijk over, omdat ik graag zie dat ze goed gedijen en bovendien mooi blijven. Zo las ik op neerlandstuin.nl dat bij de Watanabe op latere leeftijd scheuten recht omhoog uit de voet kunnen groeien en deze gesnoeid moeten worden om de gelaagde vorm te behouden. Ondanks dat ik mijn Watanabe met twee jaar nog niet de beschrijving 'op latere leeftijd' wil meegeven, heeft ze hier wel degelijk 'last' van. Dat wil zeggen: er verschenen deze zomer vrij plotseling drie of vier scheuten uit de kroon die recht omhoog groeiden. Ten eerste vraag ik me af of dit op deze leeftijd ongebruikelijk is en wat de mogelijke reden hiervoor is. Bovendien wil ik graag weten of ik deze scheuten inderdaad beter kan snoeien. Alvast bedankt voor het antwoord!

Chris

p.s. mocht mijn verhaal onduidelijk zijn kan ik wel een foto van mijn Watanabe uploaden.

zo, 26/09/2010 - 13:12
D_SDennis

Als ik mij niet vergis wordt die cv geent op een onderstam. Die onderstam geeft die verticale scheuten. Wegsnoeien zo diep als je kan is dan mijn advies. Maar is er ook iemand anders die kan aangeven of dit juist is?

zo, 26/09/2010 - 21:35
WiPe

Ik durf niet bevestigen dat Viburnuminfo-icon plicatum 'Watanabe' op onderstam geënt zou zijn. Ik durf het ook niet ontkennen.

Het lijkt me het verstandigste dat te controleren; Als de scheuten niet van de onderstam komen kun je ze naar mijn idee gewoon laten staan. Dan vertakken die takken de volgende jarten vanzelf zodat er een etage boven de huidige etages gevormd wordt.

Als die lange rechte takken effectief van onder de entplaats komen, moeten ze er uit omdat de onderstam anders de ent gaat overgroeien.

zo, 26/09/2010 - 22:16
ChrisL

Bedankt:) Ik durf zelf ook niet te zeggen of de plant geënt is. Ik zie in ieder geval geen duidelijke littekens die daar op lijken. Bovendien kwamen de scheuten niet uit de onderstam, maar echt uit de kroon. Ik heb echter besloten de scheuten wel weg te halen, omdat ze zo omhoog groeiden dat de plant totaal uit balans was. En nu maar hopen dat dit geen foute keuze was:)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag