Wanneer en hoe snoeien Chinese Lampionboom?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/10/2007 - 00:04
Azur

Wanneer en hoe snoeien Chinese Lampionboom?

Beste tuinliefhebbers,

kan iemand mij vertellen hoe en wanneer ik het best de Koelheuteria ofwel de Chinese Lampionboom kan snoeien? De boom is nu 10 jaar oud, is niet eerder gesnoeid maar krijgt nu een erg brede kruin welke het zonlicht in de tuin wegneemt. Graag zou ik zien dat de kruin van 5 m doorsnede naar 4 m doorsnede gaat.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Met vriendelijke groet,

Azur

za, 13/10/2007 - 15:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, dat in de breedte uitgroeien is nu net de eigenschap van Koelreuteriainfo-icon. Je kunt de langste takken wat inkorten of uitdunnen. Probeer daarbij de karakteristieke vorm te bewaren.

ma, 15/10/2007 - 21:14
Azur

Hallo Greenconnection,

dank voor je antwoord, ik onderschrijf je mening. Kan je mij wellicht vertellen wanneer de beste tijd is om de takken enigzins uit te dunnen en op welke manier ik dit het beste kan doen?

Wederom bedankt voor je reaktie.

Met vriendelijke groet,

Azur.

ma, 15/10/2007 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het blad eraf is hebt je het beste zicht op de takkenstructuur. Mogelijk kun je de langste takken ertussenuit halen en die terugsnoeien tot op de hoofdstam. Doe dat afwisselend, zodat de totaalvorm bewaard blijft.
Dat uitdunnen kan de hele winter.
Succes!

ma, 15/10/2007 - 23:00
tuinprins

Omdat Koelreuteriainfo-icon paniculata mergrijke takken heeft is het belangrijk dat er geen dikke takken worden weggesnoeid. De kans is anders groot dat via de wonden schimmels naar binnendringen. Ook kan de boom dan gemakkelijk last krijgen van het koraalzwammetje.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag