Aangetaste leibeuken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/08/2016 - 09:35
GeertK

Aangetaste leibeuken

Enkele van de leibeuken in onze tuin zien er niet zo fris meer uit. Bladeren kleuren geel met bruine stippen en vallen af. Het lijkt ook dat de bomen die het meeste zon krijgen er ook het meeste last van hebben. Kan er iemand zeggen wat er aan de hand is en wat ik kan ondernemen?
Alvast bedankt voor uw feedback!

Aangetaste leibeuken
vr, 26/08/2016 - 22:04
tuinprins

Bomen hebben stress in combinatie met een of andere bladvlekkenziekte. Kan zijn dat de bomen te weinig water hebben gehad of juist te veel (beuken houden niet van natte voeten).
Bladvlekken zijn doorgaans gerelateerd aan het weer. In periodes dat het blad lang nat blijft in combinatie met relatief hoge temperaturen zie je in NL bij diverse bomen en struiken bladvlekken de kop op steken. Voor de particuliere tuinier heeft het niet zo veel zin daar tegen te spuiten aangezien de vrij verkrijgbare anti-schimmel middelen (bladvlekken worden veroorzaakt door schimmels)doorgaans maar matig werken tegen dit soort schimmels.
Gegroet, de tuinprins

za, 27/08/2016 - 21:11
birdwatcher

Sinds wanneer hebben beuken gezaagd blad , Haagbeuk dus

za, 27/08/2016 - 22:19
Carib

Het lijkt mij een leilinde, kennelijk voor een beukenhaag, want in de verte zie ik wel een beukenblad. Droogte? In ieder geval moet dat groene binddraad dringend worden verwijderd, want als je de foto vergroot lijkt hij al behoorlijk ingegroeid.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag