Californische cipres

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/03/2019 - 14:47
HWAMutsaers

Californische cipres

In mijn tuin staat een Californische cipres (Chamaecyparisinfo-icon lawsoniana), een erfenis uit de jaren 70. Een prachtige boom, meerstammig, inmiddels 8 meter hoog en enkele meters breed. De boom ontneemt echter vanuit ons huis en terras volledig het zicht op een flink stuk tuin achter de boom. Nu vraag ik me af of het mogelijk is om de takken van de onderste 1,5-2 meter te verwijderen om er wat onder door / "doorheen" te kunnen kijken. Of is dit esthetisch echt een "doodzonde"..? Ik wil niet van de boom af. Graag jullie advies.Hartelijk dank.

do, 07/03/2019 - 15:19
GreenConnection

Dat heet opkronen en is heel goed mogelijk. Je ziet dat de boom inmiddels al wat kaler aan de onderkant aan het worden is.

do, 07/03/2019 - 18:07
HWAMutsaers

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik begrijp hieruit dat opkronen voor deze conifeer niet ongebruikelijk is? Ik ga ermee aan de slag!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag