Grote wilg ziek?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/06/2022 - 19:05
Anita1978

Grote wilg ziek?

Onze grote treurwilg begint grote stukken bast met takken te verliezen. Op de stam komt ook regelmatig de bast los en zit er sinds de en paar dagen onderaan een groot gat met veel zaagsel alsof er een dier in heeft geknaagd. Daarnaast zien wij regelmatig zwammen op de stam. Waar in Nieuwegein kunnen wij voor advies terecht of het slim is om deze boom te kappen of niet? Er zal in ieder geval een vergunning voor aangevraagd moeten worden maar dan weten wij ook wat wij daarin kunnen vermelden als hij wel ziek blijkt te zijn. 

Zwam op dtam
Stuk waar bast is afgebroken
Gat met zaagsel
za, 11/06/2022 - 19:06
Anita1978

Nog een foto vanaf de andere kant

za, 11/06/2022 - 22:45
peterplant

De foto's zijn niet helemaal duidelijk.

Een wilg kan vaak een hoop hebben.

De gaten met zaagsel zouden kunnen wijzen op de wilgenhoutrups. Een zeer grote rups. Als je aan het gat ruikt zou het naar azijn kunnen ruiken.

Zwammen zijn niet altijd dodelijk, maar zijn meestal geen goed teken. Sommige zwammen verteren alleen het zachte dode hout in de kern waardoor de boom hol wordt. Dat is niet altijd slecht. Als de boom er verder vitaal uit ziet , is er geen acuut gevaar. Toch zou ik er een erkend boomchirurg naar laten kijken, zeker als het een grote boom is die gevaar op kan leveren wat omwaaien of takbreuk betreft.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.