Rotting stam Walnoot ter hoogte van maaiveld

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/07/2016 - 10:15
Patrick1971

Rotting stam Walnoot ter hoogte van maaiveld

Wij zijn onlangs verhuisd naar een woning met een grote tuin. In de tuin staat een hele mooie oude walnoot. De boom staat er lang er langer dan het huis, dus minimaal 40 jaar oud. In het verleden is er flink gesnoeid aan de takken. De boom staat flink scheef. Stam staat in ongeveer een hoek van 75 graden t.o.v. de grond.
Gisteren ontdekte ik ter hoogte van het maaiveld een aantal rotte plekken. De plek die ik heb gefotografeerd zat vol met pissebedden en zelfs een kleine kikker. Ik wil de boom niet kappen, maar ben wel een beetje bang dat de boom omvalt. Zeker gezien de scheefstand. Als de boom omvalt, komt deze boven op de schuur van de buren terecht.
Is er iets wat ik kan doen om het rottingsproces tegen te gaan? Kan ik de boom met een gerust hart laten staan?

Rotting stam Walnoot ter hoogte van maaiveld
zo, 10/07/2016 - 12:15
RdB

Nee, en nee. Het rottingsproces stoppen lukt niet, bijna altijd zult u meer kwaad dan goed doen. En nee, of het wel/niet veilig is kan niemand van een fotootje aflezen maar u kunt er zeker niet van uit gaan dat het veilig is. U zult er een deskundige bij moeten halen, liefst een beetje onafhankelijke (de lokale hovenier verdiend zijn geld met het weghalen, dus welk advies die zal geven is wel duidelijk).
Ga eerst maar eens hier naar toe:
http://tinyurl.com/y4mvvl5v
Ruud

Onderwerp gesloten