Schimmel op sierappel

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/08/2020 - 14:37
Nico Egbers

Schimmel op sierappel

Onze sierappel heeft te lijden van een grijze schimmel. Hoe kunnen we dit bestrijden?
Suggesties hebben we gekregen: besproeien met een mengsel van water, azijn en afwasmiddel, of besproeien met zonnebloem- of andere olie. Wat werkt, en heeft geen nare gevolgen voor vogels die er geregeld in rondscharrelen?

Schimmel in sierappel
do, 06/08/2020 - 20:38
peterplant

De foto is niet helemaal duidelijk, maar zo te zien heeft de sierappel last van bloedluis. Als je met je vinger door het witte spul wrijft moet er een rode kleur aan je vinger zitten. Dat zijn de platgedrukt bloedluizen. Waar de luizen zuigen ontstaan een soort vruchtboomkanker - achtige vergroeiingen. Dat zijn die bobbels.

Bloedluis komt voor op appels die op slechte of slecht waterdoorlatend grond staan. De luis overwinterd op de wortels van de boom.

De grond verbeteren en de boom goed bemesten zou kunnen helpen. De bloedluis bestrijden is moeilijk.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag