Thuja Haag (150-160 cm) met blote wortel gekocht, nu dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/05/2022 - 11:48
Bianca77

Thuja Haag (150-160 cm) met blote wortel gekocht, nu dood

Dag, wij hebben eind maart 36 coniferen (Thujainfo-icon Brabant) van ca. 150-160 cm gekocht. Deze lagen klaar op een akker, op een grote hoop en blote wortels (wisten wij niet, we dachten dat ze met kluit geleverd werden, we werden verrast) De kweker heeft de planten voor ons op de wortel in de aanhanger gezet en we kregen het advies ze bij aanplanten water te geven en daarna om de dag. Uiteraard (we willen snel een dichte haag) hebben we dit conform advies gedaan. Vervolgens hebben we wat stormen gehad, waardoor we ze steeds rechtop moesten zetten, ze waaiden zo om. Een maand later viel ons op dat de coniferen van kleur begonnen te veranderen, dus direct foto’s gestuurd en advies gevraagd aan de kweker. Die gaf aan (waren we vanwege de droogte al mee begonnen) dat we ze elke dag water moesten geven. Inmiddels zijn we weer een paar weken (en dagelijks water geven) en ze staan er dood bij. De kweker is langs geweest en constateerde dat ze inderdaad (op een enkele na) dood zijn, maar dat de grond vochtig genoeg is. Hij heeft geen idee wat er met de planten is misgegaan. Zou dit aan de blote wortels kunnen liggen? Is het gebruikelijk om Thuja in de hoogtemaat met (weinig) blote wortel te leveren?

Blote wortel bij aanplanten
Zo staan ze er nu bij
do, 12/05/2022 - 13:21
GreenConnection

Zover ik weet, worden alleen bladverliezende heesters en rozen met blote wortel geleverd. Onbekend is hierbij, hoelang de planten al op een hoop lagen bij de teler. Ik zou hem aansprakelijk stellen en m'n geld terugeisen. 

do, 12/05/2022 - 13:47
peterplant

Inderdaad, nooit aan beginnen. Grote stappen, snel thuis werkt niet met grote coniferen uit de volle grond. Beter kleinere in pot gekweekt nemen.

Op wat voor soort grond tuinier je?

do, 12/05/2022 - 15:02
Bianca77

Dank voor de reacties. We waren hier al bang voor, aangezien ik op zoek ben gegaan maar nergens anders Thujainfo-icon kan vinden dat met nagenoeg blote wortel wordt verkocht. We zijn erin getrapt omdat we van tevoren niet wisten dat ze zonder kluit geleverd konden worden. We kopen niet zo vaak een haag. Wij zitten hier op opgespoten grond met daaronder een leem laag. Om ons heen hebben meerdere straatgenoten een conifeer haag 

Onderwerp gesloten