Viburnum Tinus wordt geel

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/05/2020 - 21:56
Pierisfan

Viburnum Tinus wordt geel

3 Weken geleden een viburnuminfo-icon tinus en een choisyainfo-icon ternata gekocht en die naast elkaar geplant. De viburnum had al bruine plekjes op de dag dat hij geleverd werd, maar de bladeren waren wel groen. Inmiddels heeft de plant al veel gele bladeren, de plekjes zijn nu nog veel zichtbaarder en er is ook nog eens op veel plekken pluis gekomen.

Beide planten hebben een plek bijna de hele dag in de zon. Is de grond 's avonds droog, dan geef ik ze ong. 2 emmers water. Bij het aanplanten heb ik ze in een ruim gat met aanplantgrond en ruim water gezet. Lijkt me toch goed...? Wel kreeg ik van iemand een opmerking dat ze misschien wat te dicht bij elkaar staan.

Wie weet wat hier aan de hand is? Beestje, (bodem)schimmel? Overigens heeft er een half jaar geleden een middelgrote boom in dat perkje gestaan. Daarvan is de kluit in stukken gehakt en er is zo veel mogelijk verwijderd uit de grond. Ik weet niet of er nog kleine restjes wortel zijn blijven zitten. Zou eventueel daardoor een schimmel in de bodem hebben ontwikkeld?

Vlekken, geel blad, pluis
'Buurman' Choisya bruin blad
zo, 31/05/2020 - 22:37
GreenConnection

Het lijkt me dat de Viburnuminfo-icon al voor de levering een droge periode heeft gekregen. Na 3 weken zou ik bij de leverancier reclameren.

ma, 01/06/2020 - 10:45
Pierisfan

Beste GreenConnection,

Dank voor het advies. Dat ga ik doen. Zou ik me dan geen zorgen hoeven te maken voor iets (schimmel?) in de bodem omdat er nog wortelrestjes in gezeten hebben? Dan zou een nieuwe plant namelijk ook aangetast kunnen worden. En zou het dus toeval zijn dat de choisyainfo-icon nu ook een paar deels bruine blaadjes heeft?

Kan ik na het krijgen van een nieuwe viburnuminfo-icon overigens ook de choisya nog een halve meter verplaatsen, om ze allebei wat meer ruimte te geven, of wordt dat in korte tijd weer verplaatsen wel heel vervelend voor de choisya?

Groet, Pierisfan

ma, 01/06/2020 - 11:47
GreenConnection

Gezien de weersverwachting voor de komende weken (droog en zonnig) lijkt me dat het verplanten nu beter uitgesteld kan worden tot de herfst.

ma, 01/06/2020 - 12:26
Pierisfan

Bedankt @GreenConnection!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag