Viburnum Tinus wordt geel

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/05/2020 - 21:56
Pierisfan

Viburnum Tinus wordt geel

3 Weken geleden een viburnuminfo-icon tinus en een choisyainfo-icon ternata gekocht en die naast elkaar geplant. De viburnum had al bruine plekjes op de dag dat hij geleverd werd, maar de bladeren waren wel groen. Inmiddels heeft de plant al veel gele bladeren, de plekjes zijn nu nog veel zichtbaarder en er is ook nog eens op veel plekken pluis gekomen.

Beide planten hebben een plek bijna de hele dag in de zon. Is de grond 's avonds droog, dan geef ik ze ong. 2 emmers water. Bij het aanplanten heb ik ze in een ruim gat met aanplantgrond en ruim water gezet. Lijkt me toch goed...? Wel kreeg ik van iemand een opmerking dat ze misschien wat te dicht bij elkaar staan.

Wie weet wat hier aan de hand is? Beestje, (bodem)schimmel? Overigens heeft er een half jaar geleden een middelgrote boom in dat perkje gestaan. Daarvan is de kluit in stukken gehakt en er is zo veel mogelijk verwijderd uit de grond. Ik weet niet of er nog kleine restjes wortel zijn blijven zitten. Zou eventueel daardoor een schimmel in de bodem hebben ontwikkeld?

Vlekken, geel blad, pluis
'Buurman' Choisya bruin blad
zo, 31/05/2020 - 22:37
GreenConnection

Het lijkt me dat de Viburnuminfo-icon al voor de levering een droge periode heeft gekregen. Na 3 weken zou ik bij de leverancier reclameren.

ma, 01/06/2020 - 10:45
Pierisfan

Beste GreenConnection,

Dank voor het advies. Dat ga ik doen. Zou ik me dan geen zorgen hoeven te maken voor iets (schimmel?) in de bodem omdat er nog wortelrestjes in gezeten hebben? Dan zou een nieuwe plant namelijk ook aangetast kunnen worden. En zou het dus toeval zijn dat de choisyainfo-icon nu ook een paar deels bruine blaadjes heeft?

Kan ik na het krijgen van een nieuwe viburnuminfo-icon overigens ook de choisya nog een halve meter verplaatsen, om ze allebei wat meer ruimte te geven, of wordt dat in korte tijd weer verplaatsen wel heel vervelend voor de choisya?

Groet, Pierisfan

ma, 01/06/2020 - 11:47
GreenConnection

Gezien de weersverwachting voor de komende weken (droog en zonnig) lijkt me dat het verplanten nu beter uitgesteld kan worden tot de herfst.

ma, 01/06/2020 - 12:26
Pierisfan

Bedankt @GreenConnection!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.