Foto van bloei honing\meloen salie

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/12/2017 - 10:31
Libosa

Foto van bloei honing\meloen salie

Onlangs had ik een vraag gesteld over de honing\meloen salie, hoe deze zo groot kon worden en ik had beloofd om een foto van de bloei te plaaten.

Helaas is hij niet helemaal tot bloei gekomen en bijgaande foto is van 1 december en inmiddels is de plant op retour en zullen ook geen bloemstengels meer tot bloei komen.
Ik vind het best apart, dat een plant er voor kiest om in dit jaargetijde te bloeien als bloei niet zeker is, want het is geen winterbloeiende plant en hij zal binnenkort wel instorten door vorst en sneeuw.

De foto geeft wel een beeld van hoe hoog en breed de plant is geworden, zeker als je de pot ziet, waarin hij staat, die beslist niet zo heel groot is met 20 liter inhoud.
De bloei doet ook heel zomers aan tussen de planten in winterrust, wat onwerkelijk in december...
Wat mij ook opvalt, is dat deze plant heel sterk is, het kan stormen, regenen, waardoor andere planten lelijker worden, maar deze plant blijft mooi, wat de weersomstandigheden ook zijn.

Ik wil trouwens wel even melden, dat ik weer een nieuw wachtwoord moest aanvragen, wat ook nog eens als spam gezien wordt.
Ik was bijna geneigd om dan maar voor anoniem te kiezen, want ik vind het uiterst irritant als om de paar maanden blijkbaar een wachtwoord verloopt. Als iemand een jaar niet meer is ingelogd, zou je deze op inactief kunnen zetten, maar vaste gebruikers hier steeds mee lastig vallen, lijkt mij onnodig.
Ik kijk wel regelmatig op het forum, maar niet altijd heb ik iets te melden of te reageren op een bericht en hoef ik ook niet in te loggen, er zijn geen verborgen onderdelen, die alleen zichtbaar zijn voor ingelogde mensen, dus ik zie ook het nut niet van een steeds ander wachtwoord moeten kiezen.

Zo, dat moest me even van het hart ;)

Groetjes Lily

Bloeiende honing\meloen salie
do, 07/12/2017 - 14:52
GreenConnection

Salviainfo-icon elegans is absoluut een mooie plant! Er zijn inmiddels wel selecties die wat vroeger bloeien. 

do, 07/12/2017 - 16:31
Libosa

Bedankt voor je reactie, inderdaad wel wat jammer, dat de bloei zo laat is en niet helemaal tot ontwikkeling is gekomen.
Maar goed, wel blij, dat ik toch iets van bloei gezien heb ;)

Groetjes Lily

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag