Kijk dit is goed nieuws

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/07/2013 - 14:10
waldemar

Kijk dit is goed nieuws

als natuur liefhebber vind ik dit heel goed nieuws!

Bijzondere planten keren terug

Moerashertshooi, egelboterbloem, hazenzegge, pilvaren, echte koekoeksbloem en drijvend fonteinkruid. Deze planten lijken terug te keren in de Nederlandse natuur.

Ze zijn gevonden in het Kempen-Broek in Limburg. Dat is een gebied waar het vroegere moeras wordt hersteld. De website natuurbericht.nl meldt dat zondag.

Het Kempen-Broek was vroeger een kletsnat gebied met venen, natte heiden en moerassen, maar heeft tegenwoordig vooral landbouwgrond.

Natuurorganisaties ARK en Natuurmonumenten werken er - na grondaankoop - samen aan moerasherstel om een groot en nat aaneengesloten natuurgebied te realiseren. Dat is belangrijk omdat kwelwater dan niet wegstroomt en langer beschikbaar is voor de natuur. Ook neemt de waterreserve in droge tijden toe.

Dieren

Bij het bewerken van de grond kwamen oude zaden in de bodem bloot te liggen. Die ontkiemden omdat er genoeg water was. Niet alleen bijzondere planten zijn opgedoken. Door de terugkeer van deze soorten zijn ook dieren als de gerande oeverspin en de gevlekte glanslibel er weer.

Bron Nu.nl

zo, 28/07/2013 - 20:24
Kaleidoscoop

zo zie je maar hoe weinig de natuur eigenlijk nodig heeft om te ontluiken

zo, 28/07/2013 - 23:29
waldemar

ja inderdaad, ik vind dit prachtig, dat er planten terug komen die weg zijn.

ma, 29/07/2013 - 00:15
Kaleidoscoop

Ik vind het in mijn eigen tuin al prachtig dat er zomaar vanalles te voorschijn komt nadat we afgelopen twee jaar het eea omgespit hebben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag