Kien hout in vijver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/07/2013 - 14:53
EJAY

Kien hout in vijver

Iemand ervaring met kien hout in vijvers?
Ik weet dat het veelal in aquaria gebruikt word.
Het goed uitkoken is belangrijk mbt bacterieen las ik al.
Tevens geeft het de eerste tijd een lichtbruine theeachtige kleur af in het water.
Is dit te voorkomen?

Iemand nog ideeen voor natuurlijke decoratie / schuilplaatsen voor vissen in de vijver ?

zo, 28/07/2013 - 18:28
Anneloog

Kienhout in de vijver is een beetje sonde, het is best duur en je kan zelf wat stenen of gewoon hout in de vijver doen en dit als het vergaat vervangen.

Ook moet je kienhout of welk hout dan ook voor aquaria niet koken, dit maakt de cel structuur kapot waardoor het sneller gaat rotten om zulk hout te ontsmetten kan je het met heet water overgieten en afborstelen, of even 1 minuut in de magnetron als het past of even in de vriezer voor een paar dagen om foute bacteriën en eventuele plaagdieren te verwijderen.

Dat hout kleur afgeeft kan idd gebeuren ik laat hout voor mijn aquaria daarom vaak lang in emmers met water staan en ververs dit regelmatig tot het verkleuren ophoud, op deze manier kan het hout zich ook goed volzuigen zodat het zinkt wat bij sommige aqua houtjes erg lang kan duren.

Zelf heb ik in mijn vijver door middel van stenen in de moeras randen en het diepere gedeelte schuilplaatsen gemaakt door te stapelen ook planten in vijvermaandjes zo neer gezet zodat de vissen zich kunnen verstoppen net als de kikkers en salamanders en zelfs de vuurgarnalen die er al wat jaren wonen in mijn vijvertjes.

zo, 28/07/2013 - 18:50
EJAY

oke bedankt voor de duidelijke reactie! ik heb nog redelijk veel rivierstenen
liggen. Die doe ik wel in een emmer met kokend water. Daarna maak ik daar wel
wat mee in de vijver.

Onderwerp gesloten