beplanting op beton

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/06/2005 - 06:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

beplanting op beton

Ik heb een terras in beton (20 vierkante meter) en ik had daar enig groen op gewild. Goedkoop, eenvoudig en onderhoudsvriendelijk. Wat zijn mijn mogelijkheden?
Klimopmatten, een lage rand maken en wat bodembedekkers in een laagje aarde? Het hoeft niet weelderig te zijn. Ik wil in de eerste plaats dat lelijke beton aan het zicht onttrekken. Enkele hogere planten (in kuipen) zijn een optie voor later.
Het beton grenst aan mijn huis, daarachter ligt een groot terras van 30 vierkante meter in bankirai. Daarachter ligt de tuin. Enig advies zou welkom zijn. Ik vind weinig info over dit onderwerp. Zelfs niet onder "daktuinen".

vr, 10/06/2005 - 15:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zou het beton kunnen schilderen met betonverf. Zelf patronen maken in een optie. Bakirai zou je ook kunnen door trekken. daarop kun je gaan werken met potten, bakken enz. Succes.

wo, 15/06/2005 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

weet u wat ook leuk is om te doen,ik dacht aan dakpannen,u legt eerst een rij dakpannen op de grond,en daarop gooit u grond met wat zand erdoorheen over de dakpannen ,wel genoeg natuurlijk,endan weer een rij dakpannen,en zo gaat u door,netzo als u het wilt hebben ook met de hoogte,en als dit klaar is kunt u er borderplanten op laten groeien,of andere snel grondbedekker,ik heb dit ook gedaan met dakpannen en echt het is heel leuk hoor ,en met een jaar geduld ,zult u nog meer plezier ermee hebben,dan lijkt alles mooi vol en ook bloeien en groeien,want je hebt bodenbedekkers met een klein bloempje ,en met meer kleuren bij elkaar te planten ,zoals rood en paars en wit ,of welke kleuren ook nog meer in dit zal zijn,lijkt het echt heel leuk ,want je kunt er ook wat tussen stoppen,planten tussen die laagjes van dakpannen,of je maakt een hoogte verschil ook dat kan ,ik hoop dat je hier wat aan hebt ,ikzelf heb er wel veel plezier aan aldus ,mijn groetjes van laiferd.

do, 16/06/2005 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten op een laag beton lijkt mij erg moeilijk. Ook al zou je bodembedekkers nemen je moet natuurlijk zorgen voor voldoende water ter voorkoming van uitdroging. Maar bij een fikse regenbui blijft er natuurlijk een hoop water staan. Als dit helemaal niet weg kan zullen de planten wegrotten. Het lijkt mij beter om toch met een aantal bakken van verschillende hoogten iets te creeren. Daar kunnen dan diverse planten in geplant worden.

za, 25/06/2005 - 03:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank, mensen. Excuses voor het late antwoord.

Beton schilderen zie ik niet meteen zitten, prullie. Bankirai doortrekken kan een optie zijn maar de oppervlakte wordt dan teveel ingevuld. Dan zou ik mijn terras achteraan moeten verkleinen en de bankirai naar voren brengen. Ik houd het in beraad. Bedankt en groeten.

za, 25/06/2005 - 03:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laiferd, een origineel idee lijkt me dat. Vooral om met verhogingen te werken. Bedankt en groeten

za, 25/06/2005 - 03:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anoniem, dan kan ik toch gaten in het beton maken zoadat het water wegkan? Bakken zijn een goed idee. Ik denk dat ik die methode toepas in combinatie met een soort border (wat stenen metsen en daar aarde indoen) en misschien maak ik nog een stukje met dakpannen.
Bedankt en groeten.

wo, 20/07/2005 - 06:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik denk eraan om in het asfalt (is niet overal beton) gaten te maken en daar dan struiken uit te laten groeien. Dus één gat, één stam die zich uitwerpt over de bodem. Hoef ik enkel hier en daar een gat te maken. Ik zoek nu welke planten daarvoor kunnen dienen.
Nogmaals bedankt vor jullie tips. Ik laat het resultaat horen.
groeten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag