Bodembedekker op zwarte doek

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/05/2004 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bodembedekker op zwarte doek

Ik heb achter in de tuin een berm van circa 2m hoog. Om onkruid tegen te gaan is deze berm met een lichtdichte/waterdoorlatende zwarte doek afgeschermd. Welke bodembedekker kan ik hier het best aanplanten, rekening houdend met het feit dat ondergrondse uitlopers niet door de doek kunnen. De berm is op het oosten gericht, maar krijgt de hele dag zon.

ma, 10/05/2004 - 16:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

bodembedekkers planten zich eigenlijk voort door het bewortelen van uitlopers, hier kan dat dus niet, mischien beter struikjes zetten bv. cotoneasters (horizontalis) deze bedekt algauw 1m in 't vierkant, best navragen in 't tuincentrum welke bodembedekkers geschikt zijn ik denk dat de keuze beperkt is omdat de meeste grond nodig hebben om zich te verspreiden, eigenlijk heb je nu dubbele kosten, anders deden de bodembedekkers het werk alleen, onder deze doek krijg je ook meer aantasting van slakken omdat de grond eronder nat bllijft

wo, 26/05/2004 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je ziet dat bij gemeentes dergelijk doek ook wordt gebruikt. MNen plant dan hederainfo-icon (klimop) aan, DOOR het doek heen. Je zou dit heel afwisselend kunnen maken door diverse vormen van hedera aan te planten. Ze verschillen nogal wat betreft bladvorm en bladkleur. Bovendien groeien ze snel zodat je binnen de kortste keren toch een groen talud hebt!
Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag